5 yaşındaki çocuğunun önünde eski eşini öldüresiye dövdü, tekmek tokat giriştiği kadını hastanelik etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler infial yarattı.

Bir anda gözüm döndü.” diyor beyefendi! “Sinir krizi geçirdim.” diye devam ediyor. “Görüntüleri izledim, kendimi tanıyamadım.” diye de son noktayı koyuyor.

Samsun’da sokak ortasında dövüldü bir kadın. Eski eşi olacak herif tarafından hem de yanında öz çocuğu… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü evveli… Mutlaka vardır bu dayağın da evveli. Cinayete teşebbüsten tutuklandı adam. Yediği dayaktan hastaneye yatırıldı kadın. Çocuksa ömür boyu unutamayacağı bir şiddeti baskıladı hafızasının en diplerine. Kalacak orada ve kaoslara uyanacak belkide.

            Daha ne kadar kadın dövülecek, ne kadarı öldürülecek? Şefkatten yoksun insanlar arasındayız. Vicdandan mahrum canilerle soluk soluğayız. Rabbim musibetlerden ders almıyor insanoğlu, verdiğin canı almaya kalkıyor; incitiyor, kırıyor, asıyor ve yakıyor. Kimseyi takmıyor da utanmıyor da hiç sıkılmıyor da. Elinde silah olsa sıkacak, bıçak olsa kesecek, ip olsa boğacak. Erkeklik dövmek değildir kadını. Sövmek hiç değildir.

Şeytan taşlama artık ülkemde de yapılmalı. Baksanıza bütün şeytanlar dolaşıyor yengeç yengeç. Tek marifetleriyse kadın dövmek! Racon kesmeler fazla, posta koymalar gırla! Oysa en güzel racon kesme insan olmaktır, en güzel posta koyma güzelliğe posta koymaktır, iyiliğe. Bilumum dizi film kaçkını sokaklarda volta atıp duruyor. Oysa hayat bir film sahnesi değildir. İnsana bahşedilen yaşam hakkından daha kutsalı da yoktur. Bu dublörlere ve dubalara bunu hatırlatmak lazım.

Merhamet adında dersimiz olmalı okullarda. Çocuklarımız vicdan sınavına girmeli, şefkat dersinden ek ders almalı. Ahlak dersi baraj dersi olmalı. Robotlaştırdığımız, sınav ve  testlerle insani her şeyden uzak tuttuğumuz çocuklarımız! Nezaketten mahrum bıraktığımız, zarafetten habersiz koyduğumuz, estetikten uzak tuttuğumuz  çocuklarımız! Bugünü kurtaramayız ama sonrasını kurtarmak adına bunu yapmalıyız.

Allah korkusu kalplere nakşedilmeli.

 Ve kadın sevilmeli…

Oysa!

Aydın’da yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan 92 yaşındaki kadının 23 yaşındaki komşusu tarafından cinsel saldırıya uğradığı ve boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

            “Eve girdiğimde kendisini tutup itekledim.” diyor bu beyefendi de.

“Yere düşünce de kaçıp gittim.” diyor utanmadan ve  alkollü olduğu için de evde yaşanılanları hatırlamadığını öne sürüyor.

            Sapık var, cani, adalet hani? İnsan hakları, özgürlüğü… En mühimi de yaşam hakkı! Bu katiller neyin hödüğü, kimin böcüğü? Nasıl türediler bu kadar? Çoğalarak hem de, etrafa yayılarak…Her mahallede her sokakta varlar. Hayvan barınakları neden boş? Çünkü bu caniler dışarıda dolaşıyor! Hiç mi gören yok? Şikayet eden… Trafik canavarı diye tabelalar asılıyor bunlar da kadın canavarı işte! Posterleri asılmalı yaşadıkları her yere, ele güne karşı rezil edilmeli ve bir daha sokağa çıkacak denli yüzleri kalmamalı. En sert şekilde rencide edilmeli, yüzlerine tükürülmeli, yetmedi mi tekmelenmeli…

O kadar çok bahaneleri var ki! Bir o kadar basit! Kimse demiyor psikolojim bozuk. Dengesizin önde gideniyim demiyor. Manyağın daniskasıyım hiç demiyor. Allah’tan korkmam, kuldan utanmam da demiyor. Mağdur olan daima suçlu! Dağdan gelip bağdakini kovuyorlar. Hırsızın hiç mi suçu yok?

 Hırsızlık yapıyorsun yetmiyor, tecavüz ediyorsun yetmiyor, öldürüyorsun o da yetmiyor. Hiçbir şeyi hatırlamıyorsun öyle mi?

Batsın bu dünya!

Korona’nın aşısı bulunur ama bu sapıkların bulunmaz.

Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü!

Kutlu olur mu şimdi?

Önceki İçerikKEŞKE SEVMESEYDİM SENİ
Sonraki İçerikSENİN DE GÜNÜN KUTLU OLSUN KADIN
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.