Kadın, ölümdür artık bir adın da. Başına almışsan eğer belayı emin ol dolmuştur miadın. Sığınabileceğin hiçbir yer yoktur, kaçabileceğin… Gerilim ve korku dolu dakikalar ensendedir. Ölüm pek de uzağında değildir.

Nasıl bir ülke olduk rabbim? Korku filmi gibi her şey. Her yerde kadın cinayeti var. Bıçaklar silahlar ellerde hem de gözü dönmüşlerin… Ağızlar salyalı, beyinler irinli, kalpler küflü… Gözler kör, kulaklar sağır… Sesler cılız, imdat yok.

Kabadayı kabadayı yürüyenden, arabasında aleni aleni kokain çekenden, kadın dövenden öldürenden… Tiktoklaşan bir ülkeye döndük. Var mı itiraz eden? İt pazarına döndük, rağbette olan tiplere bakın! Nerede bir ipsiz sapsız varsa orada pislik var.

Bu ülkenin okumuş, aydın, liyakatli, kalifiye, iyi ve güzel insanlarına ne oldu? Nereye gittiler? Niye ortalıkta görünmüyorlar, olan bitene neden ses çıkartmıyorlar? Gözden uzak durmakla olmuyor. Ortalığı kimlere bıraktık biz? Sapıklar, tecavüzcüler, katiller… Boş tabancayı şeytan doldurur ya boş sokakları ve toplumları da işte böylesi ucubeler doldurur.

Daha çok öleceğiz, daha çok dayak yiyeceğiz, daha çok ezileceğiz. Üzüm gibi duruyoruz tabii ki ayaklarıyla bizi ezecek ve bizden şarap çıkartacaklar. Yıllanmış suskunluklarımızın tadından da içilmez hani o şarap! 

Böcek gibi durursak daha çok ezileceğiz. Bakıyorsun adam ana caddede yürüyor yengeç misali. Yan bakana çakıyor. Marifetmiş gibi bunu yayımlıyor bir de.  Almış kadını ayaklarının altına çocuğunun gözleri önünde yumrukluyor. İnsanlık namına hiçbir şey kalmamış. İzi bile yok insanlığın.

Okumuşu para etmiyor bu ülkenin, yazmışı, çizmişi. Aydını, sanatçısı değer görmüyor. Satılmışı para ediyor, zalimi, katili… Hilebazı cambazı, sahtekârı riyakârı, yalakası yağlaması… Bir nesli nasıl mahvettik bence bunun muhasebesini yapmamız gerekiyor. Çünkü düzelecek gibi değil. Her türlü siyasi görüşü bir kenara bırakıp özellikle eğitim adına yeniden bir yapılandırmaya gitmemiz gerekiyor.

Katiller dışarıda cirit atıyor, yanı başımızda dolaşıyor. Erkeklik, eli silahta bıçakta olmak değildir. Adamlık kadını öldürmek değildir. Ne de mümbit  bir coğrafyadayız. Haini de çok katili de… Sapığı da çok, tecavüzcüsü de. Eline silah alan kendini azrail sanıyor ve can almayı da marifet kabul ediyor. Karşısındaki  savunmasız bir kadınsa onu av olarak görüyor ve hiç acımadan vuruyor kadını. Sokak ortasında, çarşı pazarda, yolda, evde fark etmiyor onlar için mekan. Anasının yanında, çocuğun gözü önünde…

Önceki günler: İsmini tek tek yazamadığım binlerce kadın… Dün: İzmir’in Konak ilçesinde bir kişi, dini nikahlı eşi olduğu iddia edilen 5 aylık hamile kadını, 16 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Bugün: Aydın’da 25 yaşındaki bir cani 32 yaşındaki kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu. Çevredeki yurttaşlar annesinin yanında bulunan 5 yaşındaki kızı annesinin ölümüne şahit olmaması için olay yerinden uzaklaştırdı. Sonraki günler: İsmini tek tek yazamayacağım – ne yazık ki – binlerce kadın…

Hangi vicdan buna rıza gösterir? Hangi akıl bunu kabul eder? Hangi dinde bunun yeri var? Hangi kitap yazar bunu? Hangi eğitim sistemi buna sebep olur? Hangi ahlakta var bu?

Sevmeyin kadını öldürecekseniz eğer, sevmeyin erkeği öldürülecekseniz!

Önceki İçerikÜŞÜYORUM
Sonraki İçerikMehmet Selim Kiraz
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.