Ne zaman Karakoçan ile ilgili bir haber görsem inşallah taziye için değildir diye niyet ederim. Çünkü o kadar beklenmedik ölüm haberleri aldık ki… Bu da beklenmedik bir ölüm haberi oldu. Çok üzgünüm. 

Bazen kelimeler tükenir, nutkumuz tutulur. Öyleyim işte. Söyleyecek çok şey var. Bugün o gün değil, o gün bugün değil. Kirlenmiş bir dünyada temiz kalabilmek… Rahmetli bunu yaşayışıyla gösterdi.

Değerli bir insanı kaybettik. İyi ve güzel bir adamı… Kitap fuarına gelmişti benim için. Ayaküstü sayılabilecek bir sürede konuşmuştuk. Umudu vardı ilçeye dair, hizmet düşüncesi… Fikir alışverişinde bulunduk. İçindeki heyecanı görüyordum. İnsan umuduyla insandır, davasıyla, duruşuyla. Bunların para edeceği bir dönem de olacaktır bir gün. 

Karakoçan için -harbiden-  kalbi atan herkesin yeri bende  bambaşkadır. Bu ilçenin herhangi bir insanı dahi benim için çok değerlidir. Bu değer öylesine değildir, ölesiyedir. Abdulmaruf Arslan da kıymeti bende menkul biriydi. 

Bir insanın değeri gidişinde toplumun ona gösterdiği sevgiden bellidir. Sahiplenilmesinde… Hakkında güzel sözler sarf edilmesinde… Bunu dünden beri çok iyi bir şekilde müşahede ediyorum. Karakoçan bütün sosyal mecralarda üzüntüsünü ifade eden paylaşımlarla bunu gösterdi. Sadece canlarımız yitip gittiğinde değil, kıymetlilerimiz yaşarken de o sahiplenmeyi gösterebilsek daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Gidişin çok üzücü güzel adam ama bu şekilde uğurlanmak da herkese nasip olmaz. Ölüm Allah’ın emri, buna kimse müdahale edemez. Kabullenme de zor geliyor ama buna da inanan insanlar olarak mecburuz. Mekanın cennet olsun. 

Rabbim sevdiklerini erken alır, öyle bakıyorum bu vefata. Kirlenmiş bir dünyanın ve siyasetin daha da kutuplaşan ve insanları kıracak, incitecek raddeye gelen tavrına isyan ediyorum. Kimse, kimseyi dünyevi şeyler için kırmasın çünkü ölüm var. Bunun altını çizerek söylüyorum: İncitmeyin kimseyi çünkü bu incinmişliğin neleri tetiklediğini bilmiyoruz. Herkes üzgün, bunu görüyorum. Yağmura gerek yok, Karakoçan ağlıyor.

Ölüm herkese, amenna! Ben ölmem diyen var mı? Ölüm; yaşa da bakmıyor, makama da…. Gence de yaşlıya da, kadına da erkeğe de… O zaman buraya bir mim koyuyor ve şunu rica ediyorum: Kırmayın kimseyi. Karakoçan küçük yer, yüz yüze bakıyoruz. Düğün olur, taziye… İllaki bakarız birbirimizin gözlerine. Kimse kimseyi kırmasın ve incitmesin. Ateş düştüğü yeri yakıyor, bizler de kıymetli ve değerli gördüklerimiz için gözyaşı döküyor, rahmet diliyoruz. Bakın işte, hiç ummadığımız bir anda, vefatını hiç beklemediğimiz bir canımız… Tefekkür edip ibret alın. 

Sabah yine kara bir haberle uyandık. Karakoçan için önemli ve kıymetli isimlerden olan Abdulmaruf Arslan’ın vefat haberini aldık.

Onun dürüstlüğüne şahidiz Rabbim. Samimiyetine Güleryüzlülüğüne… Merhumun mekânını cennet eyle, ailesine sabrıcemil ver Rabbim.  Biz onun kalp güzelliğine şahidiz Rabbim. İyiliğine Güzelliğine…

Ömrü ilçede geçti. Bizdendi, aileden… Ne diyeyim, bilmiyorum. Karakoçan’ımızın başı sağolsun.

Gürhan Gürses 

Önceki İçerikGOLANLI BURCU
Sonraki İçerikKARAKOÇAN ÜZERİNE
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.