Al ömrümü.
Dağıt mührümü.
Ver beratımı.
Ver talkınımı.

Azrail’im ol. Bu ömür sensiz fazla, seninle eksik. Al başıma çal ömrümü.

Ömrümü ömründen çıkart! Ömür dediğin ne ki gülüm uğruna her dakika ölürüm.

Ölüm bana senin ellerinde yakışır işte. Gözü karayım sana, bahtı bağlı, yüreği yaralıyım. Ne yana çeksen bu ömür o yana devrilir, ne yana çeksen bu ömür sana yaslanır!

Vuracaksan sen vur kemendini aşkın. Sıkacaksan sen çek tetiğini aşk silahının. Asacaksan sen as aşkın idam sehpasına. Başkasına yâr etme bu aşkı, yem etme. Başkasının narına atma, başkasına ar etme beni.

Gözlerim gözlerinde olsun yeter, sesin kulağımda, elin elimde, ruhun ruhumda. Daha ne isterim sen bir yanımda.

        Al ömrümü.
        Yık bendimi.
        Sök taşımı.
        Ez başımı.

Sebebimsin karanlık gecelerde, uykusuzluğum. Bu hayatın tadı yok sensiz, şekerimsin. Tuzumsun düşük tansiyonlu halime, muhtacımsın.

Çek ömrümü ömrümde bak nasıl yıkılıyor yıkılmaz sandığın duvar!
Çek gözlerini gözlerimden bak nasıl kararıyor ömrünü aydınlatan fener!
Çek sözlerini kulağımdan bak nasıl kör taş duvar oluyor ömrüm!

Ben sana akarken boz bulanık sen başka enginlerdesin.
Ben sana çiçek olurken sen başkasına meyveye duruyorsun.
Ben sana koşarken yalın ayak sen deri koltuklardasın.
Ben sana âşıkken Mecnun misali sen Leyla olmaktan imtina ediyorsun.

Al ömrümü istemem artık. Sensiz ziyandayım her gün. İki günüm hep zararda. Eksiliyorum her geçen dakika. Eksildikçe yokluğuna zenginleşiyorum. Sensizliğe cirit atıyorum. Volta atıyorum yokluğuna. Yok oldukça daha da doğuyorsun içime. Her yok oluş bin var oluş oluyor bana. Sana yok olurken aslında var oluyorum. Yokluğunda buldum seni dersem yanlış olmaz.

Al ömrümü.
Soldur gülümü.
Kır gururumu.
Kopar düşlerimi.

Acı artıkça hazza döner. Acıt kalbimi, yarala, kanat etimi, yırt ruhumu bir kağıt parçası gibi. Sanadır bütün ölümlerim, nalelerim, figanlarım.

Al ömrümü.
Kapat gözümü.
Yak hayallerimi.
Çiz adımı.

Bir yaşamdı uğruna yaşanılan ey sevgili.
Bitir bu aşkı.
Can ağır bu gece, can hasta, can bimecal artık. Al ömrümü.

Can paramparça cam gibi.
Can, cam gibi paramparça.

Al ömrümü.
Çal ömrümü.
Yaşamak harcı değil yüreğimin sensiz bu canı.
Sende kalayım, al ömrümü.
Bir fotoğraf karesinde ölümsüzleştirmektir bu anı
Senden alayım yaşamın tadını.

Önceki İçerik50 KELİME
Sonraki İçerikEVİN
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.