Ne güzeldir dua etmek ve dualarda seni dilemek…

El açmak rabbime, seni istemek…

Ne güzeldir seni düşünmek.

Uzun uzadıya, doyasıya…

Ne güzeldir dua etmek; zorda, darda, yolda, dağda, kırda, bayırda, hüzünde, aşkta, yeiste kaldığında ellerini açabileceğin hesapsız kitapsız kendini teslim edebileceğin “Rabbin”e.

Ne güzeldir sığınmak ona!

Kimsem yok deme sakın, “Rabbin” var, yeter de artar sana.

Elden bir şey gelmezse yürekten dua etmek gerek.

Her şeyi duyan gören ve bilen “Rabbim”den riyasız, hesapsız kitapsız seni istemek var.

Herkesin birisi varsa benim de “Rabbim” var.

Herkesin her şeyi varsa benim de her şeyim olan “Rabbim” var.

Dua ediyorum: “Allah, yüreğinize yüreğiyle gelenleri nasip etsin!” diye, bekliyorum ölesiye. Gelirsin diye yüreği açık bekliyorum, gözü ve bahtı açık hem de. Gel sen de ama gelmezlik etme sakın! Duamı boşa çıkartma, hevesimi kursağıma tıkma, kalbimi üzme, aklımı deleyleme…

Gel.

Yüreği yüreğine değene…

Aklı aklına karışana…

Herkesi bir kenara koyup sana gelene, her şeyi elinin tersiyle bir kenara itip sana koşana…

Dua ediyorum “Rabbim”e o bivefa sevgili bana kavuşsun, yetişsin diye. Dua ediyorum yüreği güzel olana, güzelliğini alıp da gelsin diye. Güzel ve hayırlı olanı diliyorum hakkımızda. Mesele samimi ve nizami bir şekilde dilemektir seni”Rabbim”den.

Ne güzeldir “Rabbim”den dilemek seni. Bir gülü istemek, bir çocuğu düşünmek mesela.

Kutsala bürümek ve aziz bilmek seni. Sonra sevmek ölesiye…  Çölde bir tas buzlu su bulmuşçasına, bir parça ekmek ya da Afrika’da, kutuplarda yüz görümlük bir güneşe bakmak gibi… Açmak kalbini ardına değin, davet etmek seni… Gel, demek sana. Bak  ne de çok istiyorum seni; iflah olmaz bir şekilde, ıslah hiç olmaz.

Dua ediyorum: “Allah, yüreğinize yüreğiyle gelenleri nasip etsin!” diye. Yüreğim yüreğinde, yüreğin yüreğimde seni bekliyorum. İmkansız aşklar sokağımda mukimim. Gel de imkansızı olur eyle. Bir mucize olsun şu garip gönlümde, kerameti kendinden menkul bir aşk hikayesidir duçar olduğumuz.

Bekliyorum seni çaresizler durağında. Taze fidanın yağmuru, yaprağın çiçeği, çiçeğin meyveyi beklemesi nasılsa öyle. Beklemek hiç bu kadar mana kazanmamıştı. Deruni bir hisle doluyum sana. Kaç dağ kazsan ulaşamazsın, kaç okyanus batsan soluklanamazsın, kaç gök aşsan çıkamazsın. Ziruzeminde, arşıaladayım; kalubelada  masivadayım.

Seni diliyorum.

Dilim dilim oluyorum da yine seni diliyorum.

Dilemek “sen”dir benim dilimde.

Aklıma düşmeyegör, hemen büyütüyorum seni.

Gözüme görünmeyegör, hemen seviyorum seni.

Ne güzeldir dua etmek “Rabbim”e.

Ve seni dilemek “Rabbim”den.

GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikŞehr-i Mümtenî
Sonraki İçerikYAŞAMAK GÜZEL ŞEY BE KARDEŞİM
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.