Sen onun saçının bir teline dahi zarar gelmesin istersin. Gözüne göz izi ilişmesin, canına bir kötü söz değmesin istersin. El bebek gül bebek bakarsın ona, kalp tahtının kraliçesi muamelesi yaparsın. İncinmesin dersin, üzülmesin, kırılmasın… Güzel seversin onu, kitabına uygun… Hakkını vererek… Özel seversin.

“Var mı böylesi sevmek?” sözünün emsali olursun. “Kaldı mı böyle adamlar?” diyenlerin işaret ettiği özne olursun. Kendini bu dünyanın en mesut adamı ilan edersin ve sevdiğini dünyanın en güzeli olarak bilirsin.

Külkedisi olur ömrünün, Pamuk Prenses’i, Leyla’sı, Şirin’i, Aslı’sı…

“Aşk kâğıda yazılmıyor Mihriban!” Çünkü kalemden çıkan kalbi alevler aşk kâğıdını yakıp kül ediyor. Anla nasıl sevdiğini.

Dünya bir yana o bir yana, dediğindir sevdiğin. Ona verdiğin değer cihana bedel. Her nerede olursa olsun dilinde ona saklıdır “Yalvarırım gel.” Engel değildir ne bir duvar ne bir tel.

İçinde tıka basa sevgili var. Yok senin gibi seven, nadirattansın adam, mücevherattan… Sendeki yürek; dünyanın en güzel yüreğidir. İçinde dünyanın en güzel, en nadide ve en büyük incisini saklayan sedef gibidir.

Zarif seversin onu. Yeni açmış bir gülü koklarcasına, toprağa yeni düşmüş bir yağmur damlasının serinliğini hissedercesine, kaburgaların kırılırcasına, aklın başından gidercesine, onun yüzünü okşayan bir rüzgârcasına…

İçini ferahlatır onun şehla bakışı, canına renk olur bir gülüşü, adını seslenişi canına can katar. Kalbin atar da atar onun sana bir adım gelişine. “Adam’ım.” deyişine can verirsin.

Sen onun döktüğü bir damla gözyaşı için âlemi ateşe verir, her türlü elemi defterinden siler, kalemini ona hasredersin. Onunla haşrolunmayı dilersin. Arşıâlâda hissedersin kendini, onu severken. Hayal âleminde uçar, masal diyarında ikamet edersin. Var mı artık ayakları yerden kesilircesine seven? Kaldı mı böylesi sevilen yeryüzünde? Yâr yüzüne bakıp da kendinden geçen başka bir yürek var mı ey cümle âlem?

Kalmadı sen gibi seven adam. En mükemmel sevenisin ay parçasının. Harikuladesi, şahanesi, bir tanesi, dürdanesi… Sevdiğin kadar sevilirsin umarım. Dağ kadar; okyanus, gökyüzü, yeryüzü kadar.

Güneşin doğuşu gibi seversin onu. Karanlıklarını aydınlık eylercesine… Gizli saklı değil ayan beyan seversin onu. Bir gül bahçesinin en güzel gülünü severcesine, en tatlı melodi ve yemişçesine…

Ellerini tutarsın sevdiğinin, bir daha bırakamazsın. Kollarını dolarsın onun ince beline, ayrılamazsın daha. Gözlerini kilitlersin gözlerine, tutkunu olursun. Kalbini bağlarsın kalbine, kölesi olursun. Ömrüne atılmış en güzel imza sayarsın onun adını, diline dolanmış en güzel sözcük sayarsın “kadın”ı.

Su gibi berrak seversin. Kalbin akar onun kalbine şırıl şırıl, pırıl pırıl seversin onu, dupduru…

Yaz günü dağdan akıp gelen kar suyu sayarsın onu, el değmemiş yayla çeşmesi, dudak değmemiş orman kaynağı… Kutsal bilirsin, abıhayat… İki kaşının arasını Safa ile Merve tepeleri arasında kalan zemzemi bilirsin.

Sen onun varlığını varlığın bilirsin bu dünyada. Nefesini nefesin kabul edersin. Sesini sesin zannedersin. Onsuz geçen bir anın dahi ecelin olacağını anlarsın. Alnına yazılmış asla silinmeyecek olan “kader”in bilirsin onu. Kederi silersin dağarcığında. Onun darağacında asılmayı cana minnet sayar, onda ölmeyi vuslat kabul edersin. İdamın olsa “Son arzun nedir?” sorusuna “Canım fedadır ona.” dersin. Tekmeyi basarsın iskemleye. Onun ömrüne asılırsın. Salınırsın onun saçlarında.

Kıyametindir sevdiğin. Rabbe onu vermesi için kıyam ettiğindir, kıymetlin… Kıvamını bulduğundur, demini… Görmez gözün başkasını, duymaz kulağın… Tektir sende. Aradığındır, özlediğindir. Mutlu olduğun, güldüğündür. Onda kaldığındır.

Destansı bir güzelliktir gördüğün, emsalsiz…
Aklına mıhladığın, kalbine nakşettiğindir.
KAPTAN

Önceki İçerikBABA
Sonraki İçerikÇİÇERO’NUN CEMİYET YAPISI TEORİSİ
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.