Bir ağlayan görmeyeyim, dayanamam. İçim paramparça… Tuz eksinler yaralarıma, sesim çıkmaz. Kabuğunu tazeyken kaldırdı yaramın. Ona kıyamazdım. Kızamazdım.

Görmek için bahane arardım. Her şey bahane olurdu. Bir şiir, bir şarkı, bir hikaye… Şimdi her şey kocaman bir yalan sanki hiç yaşanmamış gibi.

Dağıtmışım kendimi. Toplayanım yok.Yürüyordum eve doğru, sokak lambasının altında kaldırımın üstünde oturmuş bir kadın gördüm.  Hüngür hüngür ağlıyordu. Göğe çekilen bulut gibiydi gözleri. Yaklaştım yanına, elimi omzuna koydum. İrkildi birden, bana baktı. Hiçbir şey dememe fırsat vermeden şunu söyledi:

– Meğer seviyor gibi yapmış, aslında hiç sevmemiş beni!

Oturdum onunla ağladım bende.

Kurşun olaydı ya!

Ok ya da…

Zehir.

Bu cümle haftalardır aradığım ama bulamadığım cümlelerdi.

Nasıl ağladım o an Allah bilir!

Bir de buna şahit olan adını bilmediğim ama hüznüne ortak olduğum o kadın bilir.

Ne kadar da güzel söyledi, ne kadar da beni anlattı.

– Meğer sevmiş gibi yapmış!

Aynen öyle dedim içimden.

İyice ağladım.

Katıla katıla ağladım.

Sarsıla sarsıla…

Yok gibiydi böyle ağlamak.

– Gitmem! diyenler bir sabun gibi kayıp gitti elimden.

– Sen gitme de! diyenler ortalıkta yok.

-Aslında hiç sevmemiş beni! Off ya! Nasıl ağlıyorum? Gök delinmiş sanki! Derdine hemhal olduğum kadın ağlamasını kesmiş beni teskine çalışıyordu.

Kim tutar beni!

Ben beni biliyorum çünkü!

Aklıma onun gülüşleri geliyordu.

Kayan bir yıldız gibi göğümden göğsüme doğru düşüyordu. Ve düştüğü yerde bir yangın çıkıyordu. İçsel bir acı sarıyordu canımı. Daha bir kıvranıyordum. Onun gülüşleri canımı okuyordu.

Onun sesini duyuyordum kulaklarımda.

Bir masal kahramanı gibiydi.

Gecenin yarısında anlattığı masalları biliyordum bana.

O masalların iyi insanıydı o.

Oysa anlattığı masallar gibi bitmedi masalımız.

Biri beni sarsıyordu.

– Kendine gel, geçti artık! diyordu. ‘Bak ben kestim ağlamayı lütfen sen de ağlama!’

– Biliyor musun?

– Neyi?

– Beni de sever gibi yapmışlar ama sevmemişler!

Sarıldı sımsıkı.

Gözyaşlarımız aynı anda aktı.

– Beni de, beni de hiç sevmemiş. Sadece sever gibi yapmış.

Kalakaldık ayrılığın tam ortasında gözü yaşlı içi parçalı bir şekilde. Ağladıkça güzelleştik, güzelleştikçe ağladık. Gözyaşlarımızın tükendiği yerde bizler de tükenmiştik artık. Ayağa kalktık son bir kez sarıldık ve aksi yönlere doğru sendeleye sendeleye gittik.

Dilimizde ise bir sakız gibi:

– Sever gibi yapmış ama hiç sevmemiş. acısı vardı söylediğimiz.

Bir ağlayan görmeyeyim, iki gözüm iki çeşme be sevgili!

İki gözüm iki çeşme…

– Beni de sever gibi yapmış ya…

Beni de hiç sevmemiş ya…

Önceki İçerikdesem ki
Sonraki İçerikELİMİ TUTAR MISIN
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.