Adam: “Bana öyle şiir şiir bakma!” dedi kadına. “Allah yarattı demem bir güzel severim seni!” Alın size aşk, şiir!

En güzel dize sevgilinin bakışı değil midir? En güzel sanat onun konuştukları değil de nedir şimdi? Var mı ondan güzeli?

Devam etti adam övgüsüne: “Bakışın şaheseri olur ömrümün, asılır kalır çerçevesinde gözümün.” Duvarlara yazılacak bir söz daha sarf etti adam, kadının aklı allak bullak oldu, yüreği yerle bir. Teslim bayrağını açtı açacak ve gözleri yağdı yağacak…

Ansızın bastıran yaz yağmuruydu adam. Beklenmedik anda gelen sevinçli bir haber!”Kalkıp aşk eylerim sana, yurt bellerim seni. İkametgâhım olur yüreğin, kolların istirahatgâhım. Sevdan rehberim…

Adam vurdukça vuruyordu sazın teline, yüreğin en can alıcı noktalarına hitap ediyordu, en titrek ve en ince yerine. Böyle kalp dolusu gelince adam inceden inceye, kadın da kalır mıydı öyle ölü gibi yerli yerinde? O da gülümsedi kendine gelince.

Bazen susmak da güzeldir, söylenecek hiçbir şey bulamamak da! Sadece içten gelen bir gülüş, kalp yakıcı bir bakış da teslim alır yüreği. Kadında adamı deli eden bir cazibe vardı. Kadının ayakta duruşu, nazlı nazlı salınışı bile adamda fırtınalara sebep oluyordu. Hele bir de o güzel, bu afet salınışının üzerine bir tutam gülüşünü ekledi mi süs olarak da bir tatlı bakışını ekti mi adamın almış olduğu güzelliğin hazzına, varmış olduğu aşk erginliğine diyecek yoktu.

Bana öyle şiir şiir bakma! Öylesine uzun boylu, tumturaklı, şatafatlı, albenili hem de! Alengirli sözler söylerim sana, çilingiri olurum kalbinin, diye konuştu adam gayriihtiyari.

Sanki kadına cilve yap demişlerdi. Saçının bir teli bile adama edalı gelir olmuştu. O nasıl bir salınıştı rüzgarda, bir o yana bir bu yana! Bir tel dahi yüreği yerinden oynatır mı?

Rabbim sevmek ne güzel bir bela! Aşina kıl beni her daim. Şükrüm eksik olmaz dili mecruhumda.

Kadın aşkın lügatteki manasıydı, şiirdeki yansıması… O denli ölçülüydü ki, o kadar yerli yerindeydi ki! Ne bir kelime fazla ne bir kelime eksik! Aşkın en beliğ ifadesiydi.

Bana öyle şiir şiir bakma! Okurum canını, ezberim olursun. Hangi dudaktan döküldün kalbe? Ne kadar da tatlısın sen böyle! Adını söylediğinde her vakit; sil dudağının kenarını, derim. Anlamadan bakarsın öyle! Kendimden gayet emin bir şekilde: Bal damlıyor dudağından da ondan, derim. Daha bir seversin sen de beni.

Kadın bir sus işareti çekti. Başka iklimlerdeydi. Dayanacak gücü kalmamıştı. Yüreği kuş yüreğiydi, hassastı. Bu kadar duygu tazyikinden kurtulabilmesi çok zordu. Aşk vurgunu yemişti. Ruhu en tatlı yemişlerini alıyordu aşkın. Kalbi adamın avuçlarındaydı.Saçının telinden ayağının parmak uçlarına kadar aşk dolmuştu. Bu nasıl bir histi rabbim! Vermiş olduğun her nimette olduğu gibi kalbime ihsan ettiğin bu güzelliklerden dolayı da müteşekkirim, diyordu durmadan.

Adam kadına son bir kez baktı, son bir kez seslendi. Ceylana son pençeyi vuran aslan gibiydi. Cennete girmeden önceki son fasıldı.Bana öyle şiir şiir bakma! Allah yarattı demem bir güzel severim seni. Tıka basa severim: boğulasıya, kudurasıya, çıldırasıya…

Ah, çekip yığılıp kaldı olduğu yerde kadın. Etrafında beyazlar giymiş kanatlı varlıklar vardı. Köpüklü sular akıyordu dört bir yanında. Gökyüzü pürüzsüz maviydi. Kuşlar detonesiz ötüyordu mütemadiyen. Kurulu aşk sofrasında eksik hiçbir şey yoktu. Çiçeklerin binbir çeşidi kokuyordu hava.Rüyada mıydı cennete miydi bilmiyordu ama gördüğü bütün güzelliklerin içinde elinde papatyadan bir taçla sevdiği adam geliyordu.

Bir damla yaş aktı güzelim gözlerinden, papatyaya değdi. Papatya kokmaya başladı. Aşk olsun, dedi cümle mevcudat hep bir ağızdan. Amin, dedi kadın kalpten. Amin, dedi adam hepten.

Önceki İçerikO SES ALMANYA
Sonraki İçerikAŞK YETİŞEMEMEKTİR
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.