Başak Cengiz, Ataşehir’de yolda yürürken hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla katledildi.

Haber bültenlerin aynen böyle düştü kara haber.

Hiç tanımadığı biri tarafından katledildi.

İnsan dışarıya birisini öldürmek için çıkar mı?

Kafasına bunu koyup da rastgele birisine samuray kılıcyla saldırır mı?

Burası Japonya değil Türkiye. Samuray samuray ortalıkta dolaşıyor bu cani. Birini öldürmeyi kafasına koyarak evden çıkmış bu döl çürüğü yani kafasında bu cinayeti planlamış. Karşı koyamaz diye de bir kadını öldürmeye karar vermiş. Böyle ifade vermiş.

Bu kadar ucuz işte insan hayatı.

Bu kadar basit.

Bu kadar.

Karşı koyamaz diye, insanı nasıl acıtıyor bu ifade.

İnsan kıyar mı kendisinden güçsüz olana?

İnsan, insana samuray kılıcı sallar mı?

Ot mu biçiyorsun?

Buğday mı tırpanlıyorsun?

Bu şizofren, samuray kılıçlarını alıp saklarken evinde hiçbir  kimse bunu görmemiş mi?

Aynı evde yaşadıkları kör mü?

Ve bu adamın evinde 25 samuray kılıcı çıkıyor ortaya. Bu kılıca ulaşmak ve satın almak bu kadar kolay ve ucuz olmasa gerek. Hiç mi gören bir kimse olmadı bu kılıcı alırken katil? Hiç mi soran olmadı ne yapacaksın samuray kılıcını, diye.

Allahıma çok şükür bugün de evime sağ salim geldim, diye dua mı edeceğiz her zaman eve vardığımızda?

Köşede çıkıyor karşınıza, yandan.

Bir arabanın arkasında bekliyor sizi.

Markete çıktınız.

Ekmek almaya fırına indiniz.

Okula gittiniz.

Eve döndünüz.

İllaki ardınıza bakarak mı gideceksiniz tüm bu yerlere?

Bugün hangi manyağa denk geleceğiz.

Manyak limiti o kadar sınırsız ki bu ülkenin.

Katil evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını ve  karşı koyamaz diye de bir kadını öldürmeye karar verdiğini ifade etmiş.

Dua ede ede mi eve geliyorsunuz?

Kuran okuya okuya mı?

Kısasta sizin için hayat vardır, der Allah.

Kısas olsun artık.

Öldürmüşse ölsün

Yaralamışsa yaralansın.

Çizmişse çizilsin.

Kim her napmışsa aynısını bulsun.

Sırf keyfi istedi diye katletti Başak’ı.

Mimardı Başak.

28 yaşındaydı.

Ve kadındı.

Tam da katilin aradığı ve kendisine karşı koyamadığı biriydi.

“Ben bu çağdan nefret ettim.

Etimle kemiğimle nefret ettim.”

Hiçbir şey Başak’ı geri getirmiyor.

Hiçbir şey katili haklı göstermiyor.

Şizofrenmiş.

25 samuray kılıcı varmış.

Tedavi görmüşmüş.

Daha bir sürü mış mış…

Önceki İçerikSon Nehir Kuruduğunda
Sonraki İçerikDÖNÜŞÜM
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.