Ne kadar sevdin onu? diye sordu bir can parçası. Aklının alamayacağı kadar, dedim, tarife gelmez, ifadeye kelimelerim yetmez.Sen gördün mü bendeki yürek yarasını? dedim ona. Açıp göstermek istedim yüreğimi. Halihazırda bıçağı alıp kesmek istedim kalbimi. Kaburgalarımı kırmak istedim var gücümle yumruklayıp. Elime alıp kalbimi, gör ve anla onun bendeki yerini, papatyalar kurusa da, solsa da mevsiminin dışında, yürekte her daim tazedir yara gibi.

Sorulur mu bana onu ne kadar sevdin diye gülerim sana. Afrikalı bir çocuğa ekmek yer misin ya da çöldeki birine su içer misin demek mantıklı mı sence?

Sildin mi gözlerimdeki hüzün deryasını ey yâr? Nasıl anlatsam şimdi sana bendeki can parçasını? Hani olmazsa bir an bile bende, kazara aklımdan çıkarsa ve gönlümde unutulursa cam parçası olup batar yüreğimin ortasına yokluğu.

Ne kadar sevdin onu? diye sordu bir can kesiği. Bir kadın ne kadar sevilirse o kadar sevdim onu. Ölçüsü var mı ki bunun; metresi, kilosu ya da litresi? Yüreğimin kalibresini anlar mısın, aşkımın çapını? Bütün yüreğimle sevdim onu desem. Bütün aklımla, anlayabilir misin beni? Misal istersen göğü gösteririm sana; her noktası kadar göğün, her tonu kadar mavinin. Yetmezse okyanusu daha da yetmezse sonsuzluğu… Tahammülüm yok onsuzluğa. Soluğum kesilir de sevdam kesilmez, ömrüm biter de aşkım bitmez.

Onun bendeki yüzölçümünü biliyor musun?Yüreğimin tapusunun kime ait olduğunu? Nasıl ikna olacaksın? Sayıların en sonuncusu desem aklın alır mı bunu? Çöldeki kum kadar desem? Yerin yedi kat dibi, göğün tavanı kadar desem… Ve durmadan sevsem onu… Nefes almadan, gözümü kırpmadan… Bir kadın nasıl da sevilir uzaktan, nasıl da özlenir yürekten, nasıl da yanılır uğruna cayır cayır sana ispatlasam.

Ne kadar sevdin onu? diye sordu bir aşk yaralısı. Azrail olsa canımı veririm ona dedim. Var mı severken benden gözü karalısı, deli dolusu?

Bir kadın ne kadar sevilirse o kadar sevdim onu. Tıka basa, doyasıya, kıyasıya, ölesiye…

kaptan

Önceki İçerikDünya onların, ahiret de bizim olsun
Sonraki İçerikOhi
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.