Bir kadın daha katledildi.

Hem de sağlık çalışanı.

Taşları bağlayıp köpekleri salmışlar.

Mafyavari bir güruh çıktı ortaya.

Bu güruh; elinde silahı, dilinde küfrü, aklında zoru, kalbinde kötülüğüyle arzıendam ediyor piyasada.

Kadının adı Ömür Erez.

Yaşı 33…

Hemşire.

20 suç kaydı bulunan bir şahıs tarafından başından vurularak katledildi.

Bir anne baba; nasıl yetiştiriyor yavrusunu; nasıl okutup büyütüyor; insanına, ülkesine hizmet etmesi için nasıl da gayret ediyor? Sonra ne idiği belli olmayan ve suç dosyasında 20 adet kaydı bulunan cahil, cani ve insanlıktan nasiplenmemiş biri tarafından bir evlat, bir kadın, bir masum iş yerinde kafasından vurularak katlediliyor.

Söz bitti.

Hapiste olması, hatta tedavi görmesi icap eden bu psikopat tipler; ellerini kollarını sallayarak, racon keserek, posta koyarak, bellerine de tabancayı takarak istedikleri gibi mafyacılık oynuyor, cinayet işliyor.

Göz koydukları bütün kadınlar onlara bakmak, cevap vermek ve onların malı olmak zorundadır. Çünkü onlar kafaya koyduklarını bir daha asla kafalarından çıkarmazlar. Sadece ölüm bu düzeni bozar onlar için.

Tabancanın erkeklik alameti sayıldığı, zekanın yok sayıldığı, aklın para etmediği, kalbin hiç edildiği bir zamanda marifetler de tabii ki ona göre şekillenir. Adam dövmenin, racon kesmenin, posta koymanın iltifat olarak görüldüğü toplumlarda

bu tür cinayetler de gayet normal görülür ve bir marifetmiş gibi algılanır. İnsan hayatının bu kadar ucuzladığı, cana kıymanın bu kadar kolaylaştığı ve kadının bu kadar hedef olduğu bir zaman sanırım yoktu.

Kanunlar etkili olmalı. Birinin yaşam hakkını yok yere alanların da yaşam hakkı ellerinden alınmalıdır. Cinayetlerin kökünü kurutmak için canilerin hak ettiği cezayı en ağır şekilde almaları ve çekmelerinin yolu açılmalıdır.

Ömür Erez.

Kadın.

33 yaşında.

Sağlık çalışanı.

20 suç kaydı bulunan bir şahıs tarafından çerez niyetine öldürüldü.

Bu kadar basit işte insan hayatı, bu kadar ucuz.

Vicdan eğitimi nerede, şefkat dersi?

Merhamet lügatlerde yok mu?

Yaşam hakkının kutsallığı neden idrak edilmez?

Allah korkusu neden sarmaz ruhları?

Diyecek o kadar çok şey var ki!

Ne kalem yeter buna ne de kağıt.

Gözyaşları da eksilmez bu ülkede, feryatlar da.

Cenazeler de son bulmaz bu şekilde katiller de azalmaz asla.

Kurtaramadığımız her can bizim canımızdır.

“Sıra kimde?” diye beklerken yanmaz mı yüreğimiz?

Katillerin ülkesinde yaşamak en büyük suçtur. O zaman yaşamın olduğu yerlerde de katillerin olması en büyük suç olmalı. Tercihimizi yapmalıyız. Ya daha çok öleceğiz ya da katilleri kanun yoluyla bir bir ortadan kaldıracağız.

Önceki İçerikHARNAME
Sonraki İçerikGİTSEM DİYORUM
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.