Bugün bir yerde denk geldi, okudum. Aslı var mı bilmiyorum – gerçi olsa da olmasa da – ama içim çok ağrıdı sebepsiz yere hem de. Kabullenemediğim bir anlam yüklüydü, hoşuma gitmeyen, ölmüş olsam bile itiraz edeceğim… İnsanın sevdiği ile sınanması nasıl da kötü, nasıl da sancılı…“ Ne uğruna dedim çektiğim bütün çileler o yâr ile ilgili öyleyse? ” diye düşündüm.Bir kağıt parçasından ibaret hatıraya dönüşeceksem, üç beş satırlık bir sızlanmaya muadilsem, artık akmayan gözyaşlarına karşılıksam…

Dile nasıl da kolay geliyor şu söz “İnsan öldüğünde en sevdiğinin unutma süresi 18 aymış.” İçim acıdı. Ölümüne sevdiklerimizin bizi öldükten 18 ay sonra tatlı ve güzel bir anıya dönüştürmesi…  Kavga ettiğimiz uğruna, belki de onun için bütün dünyayı karşımıza aldığımız, can bilip  ömrüm diye hitap ettiğimiz unutacaksa eğer… Hastalandığında  hastalandığımız, ağladığında ağladığımız bizi tatlı ve sempatik bir anıya dönüştürecekse… Hani bu böyle olmasa keşke demek istiyorum.  Düşünmek bile istemiyorum bunu.

İtiraz ediyorum buna herkes unutsa da o unutmaz. Hakkı yok buna. Bencillik addetmeyin bunu. Gülüşüne dahi can vermek isterken onun… Yürüyüşüne milyon dize yazarken… Sesine kurban, derdine şifa, kahrına dua olurken…

Ölüm hak eyvallah… Öldükten sonra tabii ki kimse bir ömür yasımızı tutmasın,  ona razı değilim ama şöyle unutulmayalım da. Hatıra geldiğimizde gözler nemlensin de yürekler sızlasın da.  Öyle bakıp da gülümsemesin sevdiklerimiz peşimizden, ölmüşüz ölmüş. Yaşarken bunu düşünmek belki de acıtıyor yüreğimizi, kanatıyor ruhumuzu. Pansuman ve şifa bildiğimizin buna hakkı yok diye düşünüyorum. Herkes bizi 18 ay sonra tatlı bir anıya dönüştürse de sevdiğimizin bu dönüştürmeye hakkı yok, itirazım var buna.

18 ay sonra unutulacaksın. O zaman şu fani dünyada neyin peşinde kendimizi heba ediyor, kimin uğruna saçımızı beyazlatıp ömrümüzü tüketiyoruz? Geride bıraktığımız her şey ve herkes gibi sevdiğimizde unutacak bizi. Uzaktan bakıp tatlı bir tebessümle rahmet okuyacak mezarımıza. Belki de hiç gelmeyecek ebedi istirahatgâhımıza, mezar taşımıza ve toprağımıza dokunmayacak.

Canı sağ olsun demem o zaman öldüğümü unutup. Uğruna döktüğüm gözyaşlarımı helal etmem. Unutamayacak beni. Öyle kolay değil. Nasıl da taraflıyım, hisliyim şu an. Kabullenemem bunu. Mezarımda ayağa kalkar, bunun hesabını sorarım. 18 ay sonra tatlı bir anı olacaksın. İsimsizler mezarına koysun bari hiç değilse bir tesellimiz olur kimsemiz yok diye. Kayıp ruhlar ajandasında saklı olalım. Düşünsene sensiz yaşayamam dediğimiz unutacak… Her iki cihanda yanında olmak istediğimiz…

İçim sızladı bunu okuyunca. Hakkım var unutulmamaya çünkü çok sevdim. Günü bırakın, saati de dakikayı bile onsuz israf etmek istemedim. Her an’ım onunlayken  tatlı bir anı olmak istemiyorum  onda. Ben öldükten sonra isteyen istediğini yapsın da demem. Herkes istediğini yapabilir de can dediğimiz yapamaz. O ölseydi – Allah korusun – o gün ikimiz öldü diyebilirim. O mezara defnedilir, üzerine toprak atılır ama ben gökyüzünün altında nefessiz kalırım. Yerin üstü yerin altından farklı olmazdı bana.

Ben öldükten 18 ay sonra unutulacaksam en sevdiğim tarafından hiç sevilmemişim demektir. Bir yara gibi kalmalıyım onun yüreğinde, bir çivi gibi çakılmalıyım onun aklına.

Önceki İçerikGöktaşı
Sonraki İçerikAYIPTIR SÖYLEMESİ
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.