Nasılsın?” dedi ol afet bir gün bana.  Dönüp ona “Aşığım.” dedim “Çok şükür!”“Allah aşkını artırsın.” dedi. “Âmin.” dedim “Hep birlikte inşallah!”
Bilmez mi acep, umursamaz mı böyle? Halimin harap, vaziyetimin bitap, yüreğimin de aşktan kebap olduğunu görmez mi? Ben ona cehennem misali yangınım, bunu bilmez mi? Ateşe galon galon benzin dökmek reva mı?

“Nasılsın?” dedi ol fettan bir gün bana. “üzerinize afiyet biraz âşık olmuşum.”dedim kaçamak kaçamak. “Çok yaşa emi!” dedi bilmezden gelerek. “Bilmukabele!” dedim haykırarak.
Bilmez mi ki onu vurulduğumu,  çakmaz mı ona yandığımı, kül olduğumu? Bana gül olduğunu bilmez mi? Ben ona gark olmuşum. Kalp sahilime dalga üstüne dalga vurmak uygun mu?

“Nasılsın?” dedi ol dilber bir gün bana. “Perişanım.” dedim gözlerine bakarak. “Üzülme geçer.” dedi aldırmadan. “Kalp ağrısı…” dedim tınmadı bile. “Gönül yarası…” dedim gözlerini kaçırdı. “Dağ dağ olmuş her şey!” dedim yüzünü çevirdi. “Çöl çöl olmuş gözler.” dedim ardına bakmadan gitti. Bilip de bilmezlikten, sevip de sevmezlikten geldi. Ben ona meylolmuşsam aşk yurduma çığ üstüne çığ koparması hak mı?

Bir gün sorarsa eğer bana ol afet-idevran, ol dilber-işuh, ol fettan güzel! Dileğim şu ki ondan yana “Aşk sarsın yüreğini.” Aşk olsun hastalığı. Aşk bulaşsın ona. Daha ne olsun? Baktığı her şey aşk olsun. Ben ona vurulmuşken bir ceylan misali, o gözlerini çekip üzerimden gitti karanlıklara. Gözlerim ışığını kaybetti onsuz. Aşka sığar mı? Ben ona deli olmuşken çöl çöl, o Leylalığını esirgedi yüreğimden. Vahalarda dolaştı her zaman. Aşkın kitabında var mı? Ben aşka düşerken ona ellerimi uzattım, o ise ellerini çekip aldı ellerimden. Ellerim uçurumlarda sahipsiz kaldı. Aşkın kanununda cezası nedir? Ben cehennemi yaşarken onun aşkında, o cennetini yaşıyordu benim cehennemimde. Yarın hakkın divanında bunun yeri var mıdır?

“Nasılsın?” dedi o sevgili bir gün bana “Canın cennete…” dedim kalben. “Canın cennete…” Bu söz canevinden vurdu onu. Gözlerini gözlerime çevirdi, ellerini ellerime bağışladı, yüreğini yüreğime koydu. Aşka yelken açtı ben diyarında. Ne sen kaldı bu aşkta ne de ben… Baştan başa biz olduk.


Önceki İçerikAşk Bahanesidir Şiirin
Sonraki İçerikSeni benden kim alabilir ki
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.