Gözleri dünyaya bedeldi. “Onun gözlerini görmeyen yaşadım demesin.” diyordum her konuşmamda.

Ben onun gözlerine vuruldum ve bir balık gibi takıldım onun çengelli iğnesine. Ona av oldum.

Nerede bir bahis geçse ondan yana, kalbim göğsümden sökülecek gibi atmaya başlardı. Tutamazdım kendimi, tutmak istemezdim de!

“Gözlerinin güzelliğine o denli müptelayım ki!” dedim bir gün ona. O da dönüp: “Eeeee!” dedi. “Sıra gelmedi diğer yanlarını sevmeye.” diye tamamladım. “Sen benim gözlerime bu denli müptelasın tamam kabul ediyor ve saygı gösteriyorum sana ama sen de şunu çok iyi bil ve kabul et: Ben de senin sözlerinin hastasıyım.”
“Senin gözlerin ve benim sözlerim.” dedim ona.
“Senin sözlerin ve benim gözlerim.” dedi.

Bir yerden başlamalı sevmeye insan… Bu sevdiğinin kaşı da olabilir, gözü de… Özü de olabilir, sözü de…

“Bir baksana bana!” dedim o da “Bir yaksana!” diye anladı. Bir baktı, yüreğimi de orta yerinden yaktı. Dumanlar çıktı canımdan, yanık kokusu yayıldı etrafa dalga dalga. Kalp yanığı oldum; kül kül, duman duman… Çekti gözlerini bir kılıcı çeker gibi üzerimden. Bulutlar da güneşin önünde çekildi sanki. “İstemem başka bir gözü.” dedim. Yoktu mecalim söylemeye başka şey. Gözlerinin içi gülüyordu bana baktığında. Canımı yaktığında da gülüyordu bilmeden, aklımı başımdan aldığında da. “Bir göz bu kadar mı tesirli olur?” diye sorabilirsiniz. Siz onun gözlerini görmediniz ve o cehennemde yanmadınız ki!

“Gülüşünden bir tutam verebilir misin?” dedim o fettan bakışlarıyla avuç dolusu güldü. “Tebessümünden bana bir dirhem sunabilir misiniz?” dedim. O alıcı kuş bakışıyla onlarca kez tebessüm etti.

“Sen gülünce çiçekler açıyor buramda.” dedim kalbimi göstererek. Şuh mu şuh bir kahkaha attı bana ve şunu söyledi: “Al sana çiçek ormanı.”

KAPTAN

Önceki İçerikSen yoksun bu şehirde
Sonraki İçerikİĞDE KOKULARI
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.