Kalpler her iki cihanda da birleşir.

Yeter ki siz davanızda haklı olun.

Tavizsiz durun.

Eğilmeyin şu dünya saltanatı için.

Rabbin dışında kimseye secde etmeyin ve cesur olun.

Cennette düğün var, cennetlikler davetli. Cehennemlikler davetli değil bu düğüne.

Danya 17 yaşında Filistinli bir kızdı. Bir gün okuldan eve dönerken yanından geçtiği siyonist bir askerin kahve içtiğini görür. Danya’nın bakışlarından rahatsız olup şüphelenen asker hemen oracıkta Danya’yı kurşun yağmuruna tutar ve şehit eder. Kızcağızın mübarek kanı etrafı sarar. Danya’nın şehadet sonrası fotoğrafları her yere yayılır.”

Sen bana yan baktın Filistin’de ölümdür.  

Şüpheli baktın.  

Müslümanca baktın.

İnsanca baktın.  

Baktın işte.  

“Bu haberleri duyup fotoğrafları gören Filistinli Raid adındaki bir genç bunu sosyal paylaşımlarda yaygınlaştırır. Şu cümlelerle Müslümanları duyarlı olmaya davet eder:  “Bu sizin kız kardeşiniz olsa ne yapardınız?”

Sahi soralım. Sizden biri masum ve bir o kadar savunmasız…

Bu eşiniz olabilir, kızınız, anneniz…  

Okul çıkışında…

Çarşıda…

Pazarda ya da…

Rabbim kimseye yaşatmasın bunu diyelim önce.  

Sorgusuz sualsiz öldürülüyor.

Keyfine belki de. 

Bizden değil diye.  

Tepkiniz?

Daha sonra Raid, Danya’yı şehit eden askeri bulur ve bıçaklar. Siyonistler de Raid’i tek kurşunla alnından vurup şehit eder.”

Siz dünyayı bir kenara koyup sunar mısınız canınızı kutsalınıza?

Sevdiğiniz ya da masum birinden yana taraf olduğunuz için ölmeyi göze alır mısınız?

Dik durur musunuz insanınız için?  

Öyle hamasi sözlerle değil, yiğitçe, harbice…

Kahramanlar adsız olur, namsız.

Kimin ne yürek taşıdığı böylesi durumlarda ortaya çıkar.

Zor günlerde, savaşta, kaosta…

Raid’in alnından misk kokulu kanlar akmaya başlar. Cenaze törenine Danya’nın babası da iştirak eder. Hiç kimsenin ummadığı bir anda Şehit Raid’in babası kalkıp  Şehit Danya’nın babasına hitaben ‘Şehit kızın Danya’yı şehit oğlum Raid’e istiyorum.’ der. Daha sözünü tamamlamadan Danya’nın babası ‘Şehit kızımı, şehit oğluna verdim. Tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Firdevs-i a’la’da düğünleri olsun.’ der.”

Rabbim cennetinde kavuştursun  Raid ve Danya’ı.  

Müslüman’ım diye geçinenleri ve İslam ülkesiyim diyenleri de cehennemine odun yapsın.  

Esasen Raid’in işi aşk değil, bir kutlu davadır.  

Rabbim her daim doğrulardan eylesin bizi.  

Onun bunun hizmetkârı olmaktan azade tutsun bizi, hakkın kölesi saysın. İnsanlık artık dürbünle dahi görünmüyor.

İnsanlık bitmiş.

Elin gâvuru dediklerimizi bizden daha etkili yürüyüşler yapıyor, protestolar düzenliyor, Filistin’deki insanlık dramına daha çok dikkat çekiyor.

Önceki İçerikNAR
Sonraki İçerikNAHİD VE RAMİZ KARDEŞLER
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.