Bir adam bir  kadını yeryüzünde en çok ne kadar severse ben de seni o çoktan bir fazla seviyorum. Bir adım önde, bir kalp fazla… Sular seller gibi seviyorum seni.

“Abartma, bu kadar!” dedi. “Sıradan biriyim işte!” Onun bu mütevazı ve kabullenmeyen hali beni acayip derecede etkiledi. “Yok canım ne münasebet, az bile söyledim.” dedim bir çırpıda.

“İnatçısın hem de!” diye devam etti.
“Aşkına inadım sevgili, ölümüne seviyorum. Damar bir cümlenin öznesi, jilet bir sevdanın derin çiziklerle dolu yüzüyüm. Öylesine değil sana duyduğum sevgi, ölesiye…”

“Sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor be adam!” O böyle deyince yüzüme, ben de onu perişan etmeye and içtim. “Kirpiğine kadar seviyorum seni!” dedim.  “İçime işleyen bakışına kadar, dokunuşuna…”

İnsan aşık oldu mu ağzından çıkan sözler de şairane oluyor. Şiir, aşığın yaşadığı ve sevdiği yerde dolanıp duruyor. Bazen gün bitiminde, bazen gün doğumunda, bazen de ikisinin tam ortasında ama hep sevgilinin kendisinde. Şiir sokakta bu yüzden, duvarda…

“Bana böyle gelme!” dedi.  O böyle deyince bana da gün doğdu: “Sana böyle gelmem ki zaten; koşa koşa gelirim, uça uça… Annesini uzun süredir görmeyen bir çocuğun sevinci, asker nişanlısını bekleyen kızcağızın coşkusu, çatlamış ve damar damar olmuş toprağın yağmura olan hasretiyle gelirim.” Taramalı tüfek gibiydim. Saydıkça saydım, abarttıkça abarttım.

“Seninle boy ölçüşmek ne haddimize, üstadım!” deyiverdi. Bunu o kadar uysal söyledi ki içim el vermedi daha fazla yüklenmeye.

“Yüreğin kocaman ya, boy ölçüşmek istersen yüreğini koy ortaya. Yüreğinle savaş, yeri geldi mi yüreğinle seviş ama terk etme ve gitme.”  Biraz daha sakin konuştu bu kez: “Bu hâl iyiye işaret değil, demedi deme!”


Onun bendeki anlamını, işgal ettiği yeri, hükmettiği kalbi söylemek istedim: “Hoşuma gidiyor yanında olmak. Bahara eriyorum, çiçekleniyorum rengârenk ve verilmiş bir nimet kabul ediyorum seni. Düştüğünde yere, tutup ellerinden kaldırıyorum ve alnından öpüyorum seni üç defa.  Sonra yüreğime götürüp duam biliyorum seni. Göğsüme koyduğum muskam kabul ediyorum. Nazarlığımsın sen benim göğsümün içinde sakladığım.”

Gözleri kocamandı, sanırsınız karanlığın içindeki aydı. “Gördün mü muskamı?” dedi gerdanında duran ay halesini işaret ederek. “Mesele muska değil, sevmektir seni delicesine, özlemektir. Harman vakti kızgın güneş altında çalışırken içtiğim buz gibi ayrana teşbih ediyorum seni sevmeyi. Ağzımdan döküle döküle içiyorum o buz gibi ayranı, üstümü başımı ıslata ıslata, kalbimden taşa taşa, her yerime bulaştıra bulaştıra.

Ona aşıktım; dehşet bir şekilde, manyakça…
“Ne diyebilirim ki!” dedi benim bu aşk halime.
“Rabbim bir yürek vermiş bana içine de seni koymuş. Ne kutsal bir yüke hamal, ne şahane bir güzele ev sahibiyim. Bahçenin en güzel gülüne toprağım. Dünyanın en güzel göğüne bakıyorum, en güzel suyuna kanıyorum.” 

Gözleri dalıp gitti derinlere. Aklından ne geçiyordu bilmiyordum ama benim onun yanında olmamdan gayet mutlu olduğunu dudağının kenarına konan gülümsemesinden anlıyordum. Rabbim yaşamak buydu işte: Sevdiğinin dudağının kıvrımında gülümseme yaratmak, yanağında gamze olmak ve gerdanında halka…

Gürhan GÜRSES

Önceki İçerikAŞK BİZE KÜSTÜ
Sonraki İçerik5 Haziran Dünya Çevre Günü
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.