29 Ocak 2019

Karakoçan’da bir Alevi evimizin çarpıyla işaretlendiği dedikodusu üzerine ilçenin farklı kesimlerinin önde gelenleri, siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ortak bir basın açıklaması yaptı. İyi de yaptı, güzel de yaptı. Müfteriler iyi okuyun bunu bakın nerede basın açıklaması yapılıyor: “ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ” önünde… Bundan büyük kapak olur mu size? Yüreğiniz, diliniz dert görmesin ilçe halkım, aklınıza fikrinize sağlık. İlçeme yakışan da budur. Duruşuna hastayım Karakoçan! Boyuna bosuna… Düşmana karşı vermiş olduğun birliktelik pozuna kurbanım Karakoçan. Yalnız ve güzel ilçemin bir atan yürekleri, bir olan bilekleri ve bir tutulan dilekleri kardeşlik üzerinedir, birlik beraberlik üzerinedir. Ayrımcılık mümkün değildir. Bizim şarkımız daha güzel bir Karakoçan içindir. Herkesin düşüncesi de böyledir her kesimin dileği de…Buna ancak bizi tanımayanlar inanabilir. Ama bizi tanıdıktan sonra da bunun bal gibi de iftira olduğuna kolayca ikna olur. Bu ilçeyi karıştırmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü halk etle kemik gibidir ilçemizde. Ayrılamaz, bölünemez. Siz Karakoçan’ı hecelerine ayırmaya kalksanız bile bunu yapamazsınız. Karakoçanlı merttir, namertlik yapmaz. Karakoçanlı doğrudur, yanlışa sapmaz. Karakoçanlı iyidir, kötülüğe müsamaha tanımaz. Karakoçanlı güzeldir, çirkinliğe bulaşmaz. Biz yedi renkli gülüz, her renk bizde en güzel renktir, en güzel kokudur. Bu birliktelik müfterilere en büyük korkudur işte. Karakoçanlı dostluğun da düşmanlığın da erkekçe olmasını ister. Haklı olduğu davada zerre geri adım atmaz. Müfteriye prim tanımaz, çamur atana alkış tutmaz, küfredene sabretmez. Hele ayrımcılık yapanı asla barındırmaz. Bunun lafının dahi edilmesine razı olmaz. Karakoçanlı inanca müdahale etmez. Kim hangi dille konuşur ilgilenmez. Bu Alevi’dir, bu Sünni’dir bakmaz. Bu Kürt’tür, bu Türk’tür önemsemez. İnsanına iyi olsun kâfidir, der. Ülkesine dürüst olsun yeter, der. Karakoçan budur işte! Biz bilmeyiz kim Alevi’dir, kim Sünni’dir. Kim Türk’tür, kim Kürt’tür. Herkes candır, herkes yaratılandır aşkla. Bunadır saygımız, insan olana, insan kalabilene…Gidin işinize. Tanımadığınız bir ilçenin halkını böyle basit suçlarla karalamayın. Çünkü bizde bu isnat ettiğiniz suç yoktur. Olamaz da…Biz kalplere çentik atarız kapılara değil. Güzel ilçemin artılarını işaretleriz. Güzelliklerini ifade ederiz. Düşmanlığımız dahi taziyelerimize gitmemize engel değildir. Kırgınlığımız dahi pazara kadardır, mezara kadar değildir. Uzak durun ilçemden. Alın başınıza çalın iftiranızı. Karalama üzerine kurduğunuz cümleleri alıp def olun. Kardeşliğimizin önüne ne ırk geçer, ne din geçer, ne dil geçer, ne de başka bir şey…İnanın Karakoçan bu konuda bambaşka bir yer. Başka başka olmasa fikirler, nasıl vücut bulur güzellikler? Bizler özde insan olanların yaşadığı bir ilçeyiz. Sözde insan olanların değil!

GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikNEYZEN
Sonraki İçerikKARAKOÇAN 1
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.