15 Mayıs 2018, Filistin.

“Ayakkabım yok diye üzülüyordum

Ayaksız bir adam görene kadar!” Filistin’deydi bu ayaksız adam! Onu gördüğümde yüreğimden utandım. Yüreği olan meğer oymuş. Bir aslan gibiydi toprağın üstünde, ellerinde uçağı düşürecek taşlar vardı. Gözlerinde İşgalci İsrail’i yok edecek inanç… Kaçımız da var bu yürek ve göz? Ancak tayyareden hamasi sözler!

Taş atıyordu zalime! Kurşunlar umurunda değildi. Ebabil olup fil sürüsünü kovalıyordu, ceylan olup aslanın peşine düşüyordu. Kartalı tokatlayan serçeydi. Mesele yürekli olmaktır, anlatmak istediğim bu.

İşgalci İsrail saldırısında çok sayıda Filistinli şehit oldu. Bu saldırılarda şehit olanlardan birisi de Fadi Ebu SALAH’TI. İki ayağı daha önce cennete gitmişti. Parça parça cennete gidiyordu Ebu SALAH. Ruhunu şeytana satanlardan değildi, ruhunu rabbine teslim edenlerdendi.

Sendeki bu şuur geride kalan Müslümanlarda olsaydı eğer bugün İşgalci İsrail diye bir devlet olmayacaktı orada. Amerika istediği gibi at koşturmayacaktı bu coğrafyada.

Kalk ayağa ey Müslüman! Secde vakti geçti, kıyam vaktidir. Yüzüstü sürünme vakti bitti, gözlerini büyük şeytanın gözlerine dikme vaktidir. Ebu SALAH bunu yaptı. Eli kolu, ayağı bacağı sağlam olanlar neden yapmasın? Neden korkuyorsunuz? Bu hayatta sağ kurtulacak olan mı var? Hiç değilse kutsal bir dava uğruna mücadele edeceksiniz. Paranın, gücün, ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tarafı olmaktansa hakkın tarafı olacaksınız.

Ayaksız bir adam gördüm. Yüreğiyle yürüyordu yok yok koşuyordu düşmanın üstüne; gözleriyle koşuyordu, aklıyla… Ve bütün haklılığıyla karşı koyuyordu düşmana. Leş mi kesildin ey ümmeti Muhammet! Sen, Ebu Salah, hakkını helal et. Tanka karşı tekerlekli sandalye… Postala karşı ayaksız bir bünye… Herkese nasip olmaz böyle bir künye! Taştır karşılığı sıkılan gerçek mermiye Ebu Salah’ın attığı. Geride kalan Müslümanların sadece slogan attığı, leş artığı…

Dün bir adam gördüm. Kocamandı, dev gibiydi. Ayakları yoktu ama başı göğe eriyordu.

“Bir sinek bir kartalı salladı vurdu yere

Yalan değil gerçektir, bende gördüm tozunu” diyor ya Yunus Emre öyleydi. Elinde taşıyla sallayıp vuruyordu İşgalci İsrail’i yerden yere. Topmuş tüfekmiş, uçakmış bombaymış hak getire. İbrettir aleme, görmek isteyene misaldir. Anlamak isteyene meseldir. İmanı varsa göğsünde bir adamın, apoleti olmasa da olur omuzunda.

Ötelerden bakıp da Âlemi İslam’ın haline üzülme asla Ebu SALAH! Sen üzerine düşeni hakkıyla yaptın. Ruzı mahşerde varsa geride kalanlardan hakkın, alırsın. Mekanın cennet olsun. Adın burcunda ebedi dalgalansın Filistin’in. Bir kahraman vardı yoktu ayakları ama dağ gibiydi diye başlasın kahramanlık hikayelerin dilinde Filistinli çocukların. Mirasın budur bıraktığın, davan.

GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikDikkat Aşılıdır
Sonraki İçeriksevmesen de olur
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.