Ruhumun ruhu” diye sesleniyor kucağında cansız bir şekilde uyuyan yüzü yara bere içindeki yavrucağına bir Filistinli baba. Yüzündeki tozları silmeye çalışıyor gözü yaşlı bir şekilde yavrusunun. Bir daha koşamayacak babasına, bir daha sarılamayacak, bir daha gülemeyecek.

Nasıl bir yürektir sendeki ey adam?

Kıyametin kopmuştur ama metanet içindesin.

Dünya senden utansın.

Şayet yüz varsa bu ablak dünyada?

Filistin’de ölen kızın yüzündeki yarayı yüzlerine işleyerek dolaşan insanlar istiyorum bu dünyada. Utansın diye bu zulme sebep olanlar. Kahrolsun diye bu zulmü destekleyenler.

Sırf Filistinli diye bu katli görmezden gelenlere de lanet olsun.

Sizin hiç evladınız öldü mü? Kucağınızda onun cansız bedeniyle kaldınız mı çaresiz ve gözü yaşlı bir şekilde? Yüzünde bombardımandan kalan bir  yarayla kucağınızda cansız yatan yavrunuzun  gözlerinin içini öptünüz mi? Nasıl bir ah çekelim ki dinsin bu acı ve nasıl bir dua edelim ki bitsin bu savaş?

Ama o bir Filistinli…

Ama o bir Müslüman…

Ama onlar bizi sattı.

Ama daha bilmem ne?

Sadece şunu diyorum: O sadece bir çocuk.

Başka hiçbir şeyin önemi yok.

Dünyanın büyük çoğunluğu sessiz kalmaktan ve bunları görmezden gelmekten utanıyor.

Bir kısmı da bombalamanın haklılığından dem vurmakta… Dünyadaki hiçbir savaş şu yüzü yara bere içinde şehit düşen kızcağızın canından daha ehmmiyetli değildir. Hiçbir dava…

Hiçbir kutsal… Candan daha mukaddes bir emanet var mıdır insanoğlu için?

Sesse ses, duaysa dua, tavırsa tavır, dişse diş, güçse güç… Muhatabınız nasıl hareket ediyorsa misli şekilde hareket etmeniz gerekir. Nerede Müslüman’ım diyen ülkeler? Müslüman olmayan ülkelerin halkları ayağa kalkmışken bizler niye oturuyoruz? Mesele insan olabilmek ve kalabilmektir.

Minnacık cansız bir beden babasının kollarında. Dünyada bundan daha büyük bir acı var mıdır bir baba için?  Fikredin, hissedin ve ölen çocuğun Filistinli olduğunu unutun şimdilik. Bir baba ve cansız bedenini kucağında taşıdığı kızı… Yanmayan bizden değildir. Üzülmeyen insan da değildir.

“Küpesinin tekini buldum.” diyor baba “yavrumun.” Sonra da “Bu küpeyi senden bir hatıra olarak saklayacağım yavrum bir ömür boyu.” Göğsünü göstererek de “Bir rozet gibi taşıyacağım.” İnsanlık da yüzü yara bereli şehit Filistinli kız çocuğunun ayıbını alnının tam ortasında bir ömür boyu taşıyacaktır.

Filistinli bir baba, İsrail bombardımanında şehit düşen yüzü yara bere ve toz içinde kalan küçük kızının gözlerinin tam içini öperek ona veda etti. Öpüldün sen de ey insanlık! Çocuk kalmayacak bu dünyada bir gün.

Önceki İçerikADI SÜVEYDA’YMIŞ
Sonraki İçerikYUMRUK YİNE YUMRUK
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.