GÜRSES’İN 3. KİTABI “SİDOMA” RAFLARDA!

İlimizin sevilen ve beğenilen kalemlerinden; Gürhan Gürses, 3. kitabı olan; ‘Sidoma’ adlı eseri yayımlamanın mutluluğunu yaşıyor. Yazar Gürses, 3. kitabını; Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semih Erdem’e de takdim ederek, kitabı ile ilgili bilgileri de gazetemizle paylaştı.

Haber: Kübra TÜRKAN/ ÖZEL

İlimizin sevilen ve başarılı kalemlerinden Gürhan Gürses bu günlerde 3. kitabının mutluluğunu yaşamakta. Bu mutluluğu yaşayan Gürses, dün Telmih dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat Özer ile birlikte gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.  Gürses ve Özer’i FHGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semih Erdem ile Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Songül Dursun ağırladı. Ziyaret sırasında;  Gürses, hem 3. kitabı hakkında bilgiler verdi hem de imzalı kitabından takdim etmeyi ihmal etmedi.

SİDOMA, KADINA ŞİDDETİ İŞLEYEN BİR ESER!

Kitabı hakkında bilgiler veren Gürses; “Sidoma benim 3. kitabım. Daha önce Kaptan’ın Defteri adlı romanım ve Can Kırığı kız şiir kitaplarım çıkmıştı. Sidoma; kadına şiddet ile ilgili bir çalışmamız. Daha önce hikâye olarak ulusal düzeyde yayımlandı; Kahristan adı altında şimdi biz bunu bağımsız bir bölüm hâline getirdik. 192 sayfalık Telmih Yayımlarından çıkardık. Kendi ilçem Karakoçan’dan da bahsettim biraz oradan da esinlendim. İçindeki hikâye gerçek bir hayat hikâyesidir ve bunları harmanlayıp bir eser olarak ortaya çıkardık” dedi.

“TELMİH DERGİSİ; İLİMİZDE SES GETİREN BİR YAYINEVİ OLDU!”

“Telmih dergisi ilimizde ses getiren bir yayınevi hâline de geldi” diyen Gürses; “Telmih yayımlarından çıkan 18. kitabımız oldu. Okunuşu çok rahat edebiyatçıyım çünkü. Okurların beğeneceği bir eser olduğunu düşünüyorum” dedi. Dönütler nasıl? Dememiz üzerine Gürses; “Kitabımız henüz daha çok yeni. Bu eseri çıkaralı birkaç gün oldu. Bundan dolayı kapak tasarımına güzel dönütler aldık henüz” dedi.

GÜRSES İÇİN; YAZMAK BİR TUTKU!

Yazarlık zor bir süreç eser üretmeye devam edecek misiniz? Şeklindeki sorumuzu da yanıtlayan Gürses; “ Hâli hazırda 2- 3 bin bandında yazım var.  Şu anda hikaye ve deneme kitapları da düşünüyoruz. Yazmayı seviyorum” diyerek yazmanın kendisi için bir tutku olduğunu vurguladı.

ERDEM VE DURSUN, GÜRSES’E BAŞARILAR DİLEDİ!

Gürses’in nezaketine teşekkür eden Erdem ve Dursun da; Gürses’in 3. kitabın Sidoma’nın bol tirajlı olması temennisinde bulunarak, Gürses’in ilimizin son derece başarılı bir kalemi olduğunu vurguladı. Ziyaret bitiminde Gürses, imzalı kitaplarından hediye etmeyi de ihmâl etmedi.

Önceki İçerikYENİ UFUK VE GÜNIŞIĞI GAZETESİ
Sonraki İçerik
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.