Çok da gündeme gelmedi sanırım ya da geldi de ben mi gözden kaçırdım.

Haberiniz oldu mu sizin de.

“19 göçmen donarak öldü.” haberini okudunuz mu bir gazetede ya da izlediniz mi herhangi bir kanalda.

“Tek dişi kalmış canavar” neden hep kendilerinden olmayanı ısırıyor?

Hangi kitapta var insanları yalınayak baldırı çıplak soğukta bırakıp ölüme terk etmek?

“Nerde? Gösterdiği vahşetle “Bu: bir Avrupalı”

Dedirir, yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi…” sahi cevabınız var mı bu nerede sorusuna?

Mülteci olmak insanların kendi tercihleri değil, onları mülteci durumuna itenler bugün de yalınayak bırakıyor kış günü dışarıda.

AB insanlıktan yoksun, Yunan daha yoksun.

Al birini vur ötekine.

Yazık oluyor mülteciye.

Boğulan mı ararsınız, donan mı, vurulan mı, itilip kakılan mı?

Her çeşit ölüm var menüde.

Yeter ki mülteci ol yok öyle değil “mülteci öl!”

Yunan sınır birliklerince ayakkabıları çıkarılıp, elbiseleri soyulup Edirne’nin İpsala ilçesi Paşaköy Mandakoru Mevkii’ne itilen göçmenlerden donarak hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a yükseldi.

İçiniz yanmaz mı bu haberden sonra?

İnsanlığınız kanamaz mı?

Niye dünya gündemine gelmez bu ölümler?

Hiç mi kalmamış insanlık?

Yunan neden resmî olarak kınanmaz?

Dur demek bu kadar zor mu bu ölümlere?

Sorular çoğalarak ve şiddetlenerek devam edip gider böyle.

Kimliği önemli suda boğulan mültecinin?

Rengi buna sebep mi?

Dili engel mi bunlara yardım etmeye?

“Ne işleri var orada?” diyenleri duyar gibiyim. Ben de bu soruya şu soruyla cevap veriyorum: “Onların ülkesinde başkasının ne işi var?”

İnsan, insana yapar mı bunu?

Kış günü yerinden yurdundan olan bir mültecinin alır mı ayakkabısını ayağından?

Üstünü başını soyar mı zemheride?

Donacaklarını bile bile onları iter mi ölüme?

Neredesin ey merhamet?

Ey vicdan, hanisin?

“Medeniyet” diye bilinen bir coğrafyada bu “keyfiyet” de neyin nesidir?

Dünya asla ıslah bu saatten sonra.

Her türlü musibet “dürrügüher gibi yağacak semadan”

Nasibini alacak bu musibetten illaki insanlıktan nasiplenmemiş olan.

Önceki İçerikKARAKOÇAN YABAN HAYATINA SAHİP ÇIK
Sonraki İçerikAFFET RABBİM
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.