Aynı parkta, aynı banktaydılar. Delikanlı elinde bir gülle kıza bakıyordu. Kız yüzünde bir dikenle delikanlıyı süzüyordu. Delikanlı aylardır beklediği fırsatı yakalamıştı nihayet. Kızla buluşuyorlardı ilk kez.

Nasıl başlayacağını bilemiyordu delikanlı, her aşkın ilk tanışmasında olan halleri yaşıyordu ister istemez. Elleri titriyordu, sesi kısılmıştı, gözleri kaçıyordu sağa sola, yüreği davul çalıyordu sanki. Kız duyacaktı neredeyse!

Kız, delikanlıya baktı uzun uzun ve “Bana gülü verir misin?” dedi. Delikanlı, güzel kızı ikiletmeden gülüverdi hemen. Kız somurttu birden “Kalın kafa; dudağındaki gülümsemeyi değil, elindeki gülü istiyorum.” diye haykırdı delikanlının yüzüne. Delikanlının yüzü ilkin elindeki gül gibi güzel ve tazeydi. Oysa şimdi elindeki gülün solmuş, pörsümüş ve çürümüş haliydi.

Dudağındaki samimi gülümseme uçup gitti delikanlının, gözleri nisan bulutları gibi doldu. Baharı vuran dolu gibiydi kızın sözleri; çiçekleri tarumar eden, fideleri kıran, tohumları inciten, tomurcukları döken…

Gülü vermek bu kadar kötü olmasa diye düşündü delikanlı, yüzdeki gül yerdeki gülden daha az ehemmiyetli değildi ona göre. Hem kötü bir şey de yapmamıştı. Yanlış anlaşılacak bir harekette değildi bu! Çocuk aparkat yiyen bir boksör gibi afalladı ama düşmedi.

Kız ise gülden öte güzeldi. Gül haya ederdi onu görünce, boynunu büker ve yüzü al al olurdu bu yüzden. Şiire ilham olurdu, aşka Leyla, saza söz, göze nur, akla bela. O denli güzeldi, misli yoktu âlemde, arzıendam ettiği vakit bağa, seyran olurdu o an âlem.

Ah be güzelim, ceylanım, dilberim, küçüğüm! Bir kalp bu kadar mı kolay yerle bir edilir, harcanır?

Delikanlı elindeki gülü uzattı kıza, yüzündeki gülümsemeyi de geri çekti. Ayağa kalktı ve hiçbir şey demeden gülle dikeni parkta, demin oturduğu bankta bırakıp gitti. Bu gidiş aşkın asaleti, bu kalış aşkın ayaklar altına alınışıydı.

Kız, elinde gülle delikanlının ardında kalakaldı öylece: tek başına güzelliği, tazeliği, havası, edası ve zevkusefasıyla.

Gül soldu ve diken kızın eline battı. Kız “Gitme!” dedi birden ama çok geç kalmıştı. Delikanlı yüzünde sakladığı gül, içinde taşıdığı gurur ve yüreğine defnettiği aşkla karıştı kalabalığın içine. Bir hayal gibi yitip gitti.

Önceki İçerikN’oldu sana kalbim?
Sonraki İçerikİĞDE KOKULARI
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.