Düğündeyim.
Gör halimi diye yazıyorum sana, ey ömrü, bahtı ve adı hüzün olan Küçüğüm! Gittin de halt mı ettin şimdi! Marifet bilip iltifat mı ettiler sana? Kabul etsen de etmesen de şu gözyaşlarım senin eserin! Bu kadar israfa ne lüzum var! Gittiğinden beri akıyor “İnsafa gel!” diye bakıyor!

Düğün dernek kurulmuştu bugün ama her öğün önüme hüzün konulmuştu.Gülemiyor, ortama uyum sağlayamıyordum. Ben sevincin değil hüznün adamıyım. Bana göre değil düğün dernek, ulu orta gülmek, basbayağı eğlenmek! Harcım da sensizlik var, göğsümde yalnızlık, soframda aşksızlık…

Yüreğime sözün dokunmuştu Küçüğüm. “Bu aşk burada biter ve ben çeker giderim.” demiştin. Allah var giderin sağlamdı. Biten senin aşkındı, giden sendin ben değildim! Bakmadın bile  beni nasıl da yalnız koyuverdiğine! Ne halde kaldığıma, ne kadar ağladığıma aldırmadın bile! Bu ne vicdansız bir gidiş ne imansız bir  terk edişti. Hiç mi sevmedin, alıştıra alıştıra gideydin bari. Bir kalp krizi gibi mi gidilir, bir şimşek çakımı gibi mi? Bir kalp yıkımı, bir can yakımı gibi gittin. Cenazem ortada kaldı defnedip gideydin yapmadın tam tersine def edip gittin.

Elazığ serindi bu gece, içimde de bir serinlik vardı, gözümde de! Kurulmuş sofralar, donanmış masalar, dolmuş sıralar; çalsın sazlar vursun davullar kıvamındayım. Havuz başında düğündeyim. Boğazıma kadar hüzündeyim. Neyi yaşıyorsun be adam? Herkes gülerken sen ağlıyorsun!

Yıldızlar avizemiz olmuştu şıngır mıngır, ayın şavkı havuza vuruyordu pırıl pırıl. Gülüyordu herkes, şen şakraktı. Halim çok matraktı, dışım gülüp eğlenmeye çalışıyordu içim ağlayıp kederlenmeye!

Her ayrılık mevsiminde ben tuhaf olurum böyle Küçüğüm, hüzünlerim durup dururken. Bir ses duymayayım aşka dair iki gözüm, Orhan Veli misali iki gözüm iki çeşme!

Eylülde burada olmak var;  üşümek tir tir, hissetmek yalnızlığı, ev sahibi olmak hüzne ve ağlamak için için kendine! Bir ıslanmışlık sarmıştı her yanı, içim de ıslanmıştı,yüreğime değiyordu dinlediğim müziğin tınıları, damla damla akıyordu yüreğime gözyaşları.

Gözüm gönlüm yapayalnızdı. Bir ses delip geçiyordu yüreğimi. Havuz başında oturmuş dinliyordum: “Hüseynik’ten çıktım şeher yoluna.” Oysa ben senin yoluna çıkamıyorum.

Yalnızlığın bu denli zirve yaptığı demlerde etrafımdaki kalabalığı yük olarak görüyor daha bir yalnızlığa sığınıyorum. Zehir zıkkım bir hüznün tavan yaptığı ve yüreğimde krallığını ilan ettiği demdeyim. Kim takar beni Küçüğüm, kim yakar?

Şehir sessizdi bu gece. Bir palyaço çocukları oyuna davet ediyordu. Ya beni? Çok mu oyuna geldim, çok mu oyunlar gördüm? Beni de götür bay palyaço! Hey sen! Duymuyor bile, sesim yabancı ona sanki.

Senin dışında herkese küsüm! Susuyorum derinden, içimden ağlıyorum. Hıçkırıklarım kalp kırıklığımı anlatıyor Küçüğüm.

Saz ekibi de yorgun belli, ağır çalıyor! Cenazede değiliz, düğündeyiz hemşerim! Mezara mı koyacaksınız beni, daha ölmedim. Dur hele, damda yatıp sesini kaybetmedim ben, narda yatıp yârimi kaybettim!

Halaya kalkmışlar hem de Güvercin Halayı’nı çalıp söylüyor sazendeler, hanendeler.
“Güvercin havadadır
Bir eşi yuvadadır
Bir elim yâr koynunda
Bir elim duadadır” Halaya kalkarak alaya mı alıyorlar beni ne? İçim zaten tarumar, alayına ne?  Dua ediyorum, iyi olayım diyorum.

Havuz başında düğündeyim, boğazıma kadar hüzündeyim, hâlâ sözümdeyim seni sevdiğimin arkasındayım.

Elazığ serindi bu gece, iliğime dek üşüyordum. İçim zehir zıkkım dışım düğün dernekti. Giydiğim hüzünden gömlekti.

Final türküsüyse Mamoş’tu:
“Pencereden bir taş geldi
Ben sandım ki Mamoş geldi”
Bir yıldız kaydı sandım ki sen geldin Küçüğüm!
Bir çiçek kokusu duydum sandım ki sen geldin!

Gürhan GÜRSES

Önceki İçerikAYBÜKE ÖĞRETMEN
Sonraki İçerikO YÂR İLE HOŞ MUSUN
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.