• Garson bakar mısın?
  • Efendim.
  • Bir Türk kahvesi… Orta şekerli olsun, telvesine güzellikler konsun ve masamda hazır olsun.
  •  Hemen efendim siz söylersiniz de ben yapmaz mıyım?  Buyurun kahveniz kuşlar konsun fincanınıza, akıbet hayrolsun falınıza.

Bu artık bir seremoni olmuş benim için. Gittiğim kafe belli, içtiğim kahve. Kahveli sözler dolanıyor dilime. İyi gelen bir yanı var kahvenin cana, teskin edici. Oturduğum masanın üzerinde kahveli sözler var. Bol köpüklü acılar… Orta şekerli mutluluklar… Kahve bakışlı sevgililer… Kahve kokulu kitaplar…

Bir insan içmeyegörsün kahveyi! Almayagörsün tadını kahvenin. Bırakmaz bir daha kahve içmeyi. Tiryakisi olur kahvenin ve kahve gözlünün. Ömrü kahveli sözlerle süslenir kahveli cilvelerle donanır.

Kahvesiz yazamıyor, düşünemiyor,  konuşamıyorum. Zihni açtığını söylerler kahvenin, kalbe iyi geldiğini de ben söylüyorum. Yazmanın evvelinde bir nevi kalemtıraş vazifesi görüyor kahve. Keskinleştikçe duygularım daha güzel yazıyorum. İşte kahveli günler böyle başladı bende. Kahve tadındayım; kâh sadeyim, kâh orta şekerli, kâh şekerli… İnsan da kahve gibi değil mi? Günü gününe uymaz, bol acılı ve köpüklü…

Kahve kokulu vakitler ve kitaplar… Saksımda çiçekler… Çok şey lazım değil huzur için. Çok insana da gerek yok. Çok şeyinizin olmasına da lüzum yok. Bir kahveniz olsun damağınızda, bir de kahve gözlünüz olsun yanınızda. Kahve tadında sözler konuşulsun hatırı olan anlar yaşansın. O kadar da muğlak değil mutlu olmak. Kahve varsa bir de kitap kâfidir, tarifi bu kadar basittir mutluluğun.

Gece 24.00 oldu mu el ayak çekildi mi sokakta, sesler kesildi mi işte kahvenizle baş başa kaldığınız ve kendinizi bulduğunuz saatler de başlamış olur. Cezveniz fokurdadı mı yüreğiniz de fokurdamaya başlar. Sancısı vurur beyninize yazma eyleminin. Cezvede kahve,  yüreğinizde sevda kaynamaya başlar. Bol köpüklü olur kahveniz ve bol acılı olur sevdanız. Acımsı bir mutluluk yüzünüzde belirirken acımsı bir tat da damağınızda oluşur.

Kahvesiz olmaz bu hayat ve de sensiz… Nasıl da uyumlu duruyorsunuz yan yana. İnsan bir güzellik ister rabbinden, rabbi ona iki güzellik bahşeder. Kahve kokulu sözlerle kalbe girilir ve orada kırk yıl sırf hatır için kalınır. Sonraki kırk yıl da sevda uğruna…

Dünyanın en mutlu insanı oluyorsunuz yudumlarken kahvenizi. Işıklar kapatılmış, hafif bir müzik eşliğinde… Ne ardınızda size kızacak biri var, ne içtiğiniz kahveyi zehredecek… Varsın falınız iyi çıkmasın.

Kahveye çok anlam yükledin diye düşünüyor olabilirsiniz. Kahvenin bana yüklediği anlamı görseniz hak verirsiniz. Fal derim ama siz yalnızlık anlayın. Telve derim sizi yüreğimde birikmiş hüzün bilin. Cezve derim siz içinde kaynadığım sevda kabul edin.

kaptan

Önceki İçerikBU DÜNYA O DÜNYA DEĞİL
Sonraki İçerikcümlelerine âşık oldum ilk
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.