Ay Dilbere, çalıyordu fonda. Hüzün damardaydı, sevgilinin sesiyle enjekte ediliyordu doz doz. Kaç parça olacaktı daha yürek, kırılmadık yeri mi kaldı? Hani alçıya da gelmiyordu.

Sen de mi vuracaksın beni ey kader Vurulmadık canım mı kaldı bu âlemde? Yok mu yaralıların şifası?

Bir adam gözü yaşlı bir şekildeydi. Nisan bulutları onun gözlerinde doğup yeryüzünü sarıyor ve alabildiğine yağmur doluyordu. Bir süngeri sıkmanız icap eder ya işte onun gözlerini de sıksanız âlemi sele götürecek denli yaş akardı. Erkek adam ağlamaz, diyenler onun halini gördükten sonra bir daha bu lafı etmezdi, esasen erkekler en güzel ağlardı, en içten…

Bir adam bir kadını seviyordu ve o kadın bu adamı sevmiyordu. Rabbim, en zor imtihan bu olsa gerek!

Mübalağanın bile eksik kaldığı bir hüzün hâli vardı adamın duruşunda, hüznün sözlükteki karşılığıydı bakışları. Sevmek hiç bu denli eziyet vermemişti bir kula. Satılıyordu her gün aşklar üç kuruşluk pula.

Saçı perişandı adamın, sakalları kirli, bakışları küflü, kalbiyse köpüklü sular kadar aktı, saçları da. Gözlerindeyse sağanak sağanak yaşlar aktı. Sevdiği kadına sesleniyordu mütemadiyen, muzaffer bir komutan gibi duruyordu. Allah şahidim olsun, sen benim ölünceye değin tek sevdiğimsin, yüreğinin bam teli sızlıyordu.

Bir adam bir kadını seviyordu kitabın tam da ortasından. Karşılıksız da olsa yakışıyordu adama böylesi bir sevmek, kadınsa adamı görmezlikten geliyordu, yok hükmünde görüyordu. Vakti gelmiş bir eşya gibi düşüyor kalbinden, ıskartaya çıkarıyordu.

Adam, Mecnun’dan beterdi; kaderi kederdi. Eğrisiz büğrüsüz bir sevmekti bu; harbiydi, açık gökyüzü, duru bir su gibiydi. Berraktı yüreği kadına karşı, baktığınız zaman adamın yüreğinde kadın görünüyordu.

Kıyamet kopsa olur daha, azrail gelse. Ne müthiş bir sevgidir bu, ne alkışlanacak bir sevda? Adam can veriyordu da aşkının yokluğunda yine de sevmekten vazgeçmiyordu. Yalnızlık kat kat sürülüyor yüreğine yine de zerre geri adım atmıyordu sevmesinden. Kadınsa aklı bir karış havada, gönlü dağların şahikasında, gözleri ufkun ardında… Adamsa aklı kadında, gönlü onun attığı adımın izinde, gözleriyse kadından başkasına kör. Allah’ım şu garibanları da gör, sevenleri de.

Adam hüznün otağına bağdaş kurmuş gözyaşlarını içine akıtıyordu ve kadın alaya alıyordu kendisini, kalben seven bir adamın sözlerini. Gökte akbabalar vardı bir aşkın ölüsüne üşüşmeyi bekliyorlardı, yerde yılanlar ve çıyanlar hazır kıtaydı.

Kadın, haddine mi düşmüş beni sevmek, diye hırpalıyordu adamın duygularını. Dünyada tek bir erkek kendisi kalsa yine onu almayacağını adamın yüzüne yüzüne haykırıyordu. Hastasına, az bir ömrün kalmış, diyen doktor katılığındaydı. Adamsa yaz günü zemheri yiyordu. Yer yarılsa da girseydi içine, bunu geçiriyordu ve diliyordu rabbinden. Can kırığı doluyordu adamın içine, canı paramparça oluyordu.

Bir adam karanlığın ortasına yürüyor, elinde kırılmış bir kalp taşıyor ve o kalbin içinde bir kadın yaşıyordu. Kadına duyduğu aşk, kanserli bir hücre gibi sarmıştı her yanını. Aşk yarası vardı adamın kalbinde, aşk acısı…

KAPTAN

Önceki İçerikBENSU NARLI
Sonraki İçerikSitare
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.