Ey yüreğime sayfalarını açan, kalemime ev sahibi ve bana dert  ortağı olan kara ciltli saman kağıtlı defterim! Sen olmazsan ben içimi kime dökerim. Dinle o zaman halimi. Dinle de hüzünleniver gitsin. Bir nebze de olsa içimdeki hasreti alıver, gözlerimdeki yaşları siliver.

Ey kağıt, kalem! Hislerime tercüman olmaya hazır mısınız? Belki de tutuşmaya, kırılmaya, yırtılmaya, avazı çıktığı kadar susmaya ve yüreği sökülürcesine haykırmaya…

Sırdaşım, dert ortağım, mahremim. Ne desem fazla değil! Bir yâr sevdim ki aklım başımda, kalbim de artık bana ait değil!

Sevgiliyedir arzuhalim! Şahsa özeldir. Başkasına yabandır sözlerim, yavandır. Sevilene katıktır sözlerim! Candır can sevgili! Yüreğimi onun yokluğunda yandır Allah’ım, yandır. Yanmayan adam değildir. Tüm yanmışlığım sevgiliyedir.

Gitmeni istemiyorum yanımdan. Sen gidince ruhumu teslim ediyorum adeta. Bir daha ki gelişine kadar ölüyüm anlayacağın. Nasıl sarabilirim senin ruhunu, kış günü dışarıda kalmış kırlangıç yüreğini nasıl sarmalayabilirim? İçinin titremişliğini, yüreğinin üşümüşlüğünü, kemiklerinin çatırdayışını nasıl hissedebilirim uzaktan. Sana hiç sarılamadım sımsıkı, içime çekemedim kokunu doya doya, sesinin en fısıltılı halini duyamadım içime sine sine.

Anlasana ben seni ruhunla sevdim: Kaşınla, gözünle, ağzınla, kalbinle, gülüşünle, öfkenle ezcümle tüm varlığınla. Bir kar nasıl eriyorsa bahar güneşinde, bir mum nasıl eriyorsa aşk ateşinde, ben de o eriyen kara ve muma benzetiyorum kendimi senin ardından bakarken.  Halim aynen böyle sevgili. Ne bir eksik, ne bir fazla…

Sen fark etmiyorsun ama her gidişinde gözlerimde dünyanın en masum gözyaşları dökülür damla damla yanağıma. Kirpiklerim hep ıslaktır ve en güzel çiçeğin en ıslak yerlerde yetiştiğini, kokusunu ve rengini aldığını biliyorum. Gözlerimin gördüğü en güzel çiçek sensin sevgili.

Balkonunda küpe çiçekleri yetiştiren kadını sevdim. Belki de bu yüzdendir nemliliği gözlerimin. Bu yüzdendir güzel bakmışlığı, içimi yakmışlığı.

Benden ayrılmanı, bir gece gibi yeryüzümü terk etmeni istemiyorum. Tam tersine bir güneş gibi doğmanı istiyorum üzerime. Hiç durmadan, hep yeniden, bir daha… Senden usanmam ki asla! Üzerime lapa lapa yağan kar ol, ben sana çığ olayım. Üzerime damla damla dökülen yağmur ol, ben sana sel olayım. Nefesin tenime değen yel olsun, ben sana kasırga olayım. Sen bir kıvılcım ol beni tutuşturan, ben sana yangın olayım.

Ey aklımın tek süsü, kalbimin tek lüksü… Bir şelalenin düştüğü yerdeki sessizliğimsin. Kalabalık içindeki sakinliğim, kaos içindeki huzurum ve çokluğumdaki yalın halim…

Sen benim en güzel yanımsın, ben senin en özel yanınım. Biz seninle bir elmanın yarısı, kapkaranlık bir gecenin  aydınlık yanı, bir çiçeğin yaprağı, bir gülüşün anlamı ve bir şiirin en güzel dizeleriyiz.

Sevgiliyedir hitabım. Rabbimin bana verdiği en güzel armağansın ve benim seni sevişim de rabbime şükrümdür.

Önceki İçerikSIRTTAKİ NASIR
Sonraki İçerikSitare
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.