“Herkesle gülünür ama herkesle ağlanmaz.” deyince anladım neden onda önemli olduğumu. Çünkü onu gülerken gördüm ve gülüşüne ortak olup şen kahkahamı patlattım, bir de onu ağlarken gördüm ve döktüğü gözyaşlarına refakat ettim. Islak kirpiklerimi elleriyle silerken söyledi bu sözü. Aslında yüreğime dokundu ve yüreğimin pasını bir güzel sildi.

Biliyor musun yürekler kireç bağlamış kimse kimsenin gözyaşına mendil olmuyor, ağrısına da teskin edici bir ilaç ama sende farklı bir şey var. İnsanın hastalanası ve kendini sana teslim edesi var!”

“Öyle deme! İnsan durup dururken niye hastalanmak istesin ki?”

“Ya lafın gelişi öyle diyorum. Senin bendeki ehemmiyetinden bahsediyorum. Tabi ki burada kasttetiğim mecazi bir mana.”

“Nasıl yani?”

“Varlığın önemli ve rabbim seni eksik etmesin benden asla!”

“Amin seni de benden eksik etmesin rabbim.”

O kadar saf bir yanı vardı ki! İnsanın onu tutup sımsıkı sarılası geliyordu ona.

“Sen bana bunu söyledin ya ben de sana şunu söylüyorum.”

“Neyi?”

“Bunu: Çiçeğinde baharın çok kişi toplanır, kar’ında kışın yalnız kalırsın.”

“Ya sen var ya çok fenasın yeminle.”

“Yok be ne fenası? Kendi halinde bir münzeviyim ve sen benim şu rezil dünyada tek kalabağımsın.”

“Bunun için teşekkür edeyim bari sana.”

“Neden?”

“Bu önemli benim için çünkü senin kalabalığın benim.”

“Bakış açısı… Olabilir, saygı duyarım görüşüne.”

“Peki bu nasıl?”

“Hangisi?”

“Çatlama!”

“Haydiiii…”

“Düz yolda çoktur yoldaşın tümsekte yoktur arkadaşın.” Beğendin mi?

“Beğenmek de laf mın akıllım? Çok hem de… Kelime yetmez ifademe.”

“Sen başlattın bana ne?”

“Neyi?”

“Bu yazı silsilesinin ilk cümlesi senin cümlen değil mi?”

“Evet, benim.”

“İşte sen başlattın bunu.”

“Olsun güzel ama!”

Gözlerindeki parıltıyı, sesindeki coşkuyu, kalbindeki heyecanı ve aklındaki zoru görüyordum onun. Bir insanı mutlu etmek hem de bedavadan şöyle üç beş naçizane ve acizane sözle! Mutluluk bu olsa gerek benim için tabi ki!

“Sustun.”

“Yok içimden konuşuyordum.”

“Öyle konuşma lütfen!”

“Niye?”

“Çünkü ben duymuyorum.”

“O zaman son cümlemi söylememe müsaade et.”

“Ne müsaadesi, söyle….”

“Güneşinde gününün vardır herkes, yağmurundaysa yoktur kimsen.”

“Seni alkışlıyorum adam!” dedi gözleri dolu bir halde. Ben de daha fazla dayanamadım tuttum kalbinden öptüm.

“İşte senin alametifarikan da bu.” dedi.

“Neymiş o dediğin canım?”

“Kalbinden öpülen insan kaldı mı ki ve kalbi öpen?” Sustum o böyle deyince. Ete kemiğe tapılan bir zamanda bir insanı kalbinden öpmek de bizim nişanımız olsun şu köhne, yaşlı ve şişman dünyada.

Güneşin battığı ufka doğru yürüdü, yürüdü, yürüdü. Ardından bakakaldım. Ta ki güneşin içinde yok olana değin. Bir siluetti sanırım gül bahçesinden düşmüştü yoluma. Bir yıldızdı ağmış gökten gönlüme. Bir peri suretti ayan olmuştu sanırım güneş diye günüme.

kaptan

Önceki İçerikdeprem
Sonraki İçerikSEN BENİ HİÇ SEVMEDİN Kİ
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.