Sizi hiç ama hiç tanımayan birisi sevildiğinize dair bir şeyler söylüyor ve buna neyin vesile olduğunu soruyorsa nasıl bir cevap verirsiniz ona? Siz de olan ve onda olmayan şeyin ne olduğunu merak ediyor ve sizin aşırı sevilmenizin ardında yatan gerçeğin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa ona ne dersiniz? Sizin tarafınızda herhangi bir sorun yok görünüyor ama onun tarafında bir sorun olduğu aşikâr.

Merhaba, bile demedi.
Nasılsın? diye de sormadı.
Direkt konuya girdi.
Eveleyip gevelemedi.
Orta sahada top çevirmedi.

“Onun seni bu kadar sevmesi için ne yaptın?
Sende olup da bende olmayan ne?” diye.
Beklemeden cevapladım: “Kalp!” dedim.
Sustu.

Yürekleri şiirle dolu ve ağızlarına kadar inceliğe bürünmüş olanlar her zaman için fark yaratanlardır kadınlarda. Tam da bu şekil düşünürken “Ona güzel sözler söyle. Şiir oku mesela!” demek istedim ama diyemedim ya da “Ona şiir yaz!” diye seslenmek istedim ama yapamadım. Düşünsenize siz şiir yazılıyor! Muhteşem bir duygu, harika bir armağan… Ya güzel sözler söyleyemiyor ve yazamıyorsa! Neyse!
Tavsiyelerim o kadar çoktu ki ama bunları ona söyleyecek derinlikte değildim. İnsanoğlu tavsiyeden ve nasihatten azadedir.
Herkes kendi aklının çizdiği yolda ve yüreğinin sesinin izindedir.

Bir şiir yaz.
Bir çay demle.
Bir çiçek sev.
Hayat çok kısa ama.
Buyum ben.
Dupduru…
Tek yüzlü…
Hem biri beni sevsin diye özel bir çabam da yok. Tam tersine hiç sevilmediğimi düşünüyorum. İçten gelir sevgi. Öyle taleple olmaz. Söyle demekle hiç olmaz. Birinin seni sevmesini istiyorsan olduğun gibi görün. Farklı kılıklara ve tavırlara girme ve yürekten konuş. Bu konuşma sesinin her tonunda kendisini ortaya koysun; tatlı, ılık bir su gibi muhatabının yüreğine doğru aksın. Bir rüzgarın teni okşaması gibi senin ağzından çıkan her söz karşındakinin ruhunu okşasın.

Bana bunları sorduğunda onun çaresizliğini gördüm. İmkansızlığını ve acı çektiğini… Nasıl yapacak, ne edecek bilmiyorum ama birisinin gözüne girmektense kendi iç dünyasını iyice bir gözden geçirmesini isterim. Çünkü değişim ve gelişim içten başlar, dışa doğru ilerler. Kendisini tamamlayan ve gerçekleştiren her kişi illaki başkasının aradığı ve hayran duyduğu olur. Hem sevmek için birisinin sizi sevmesini beklemenize lüzum yok. Allah rızası için şöyle içten bir “Sevdim gitti seni!” deyin ve başlayın sevmeye.

“Bu kadar kolay mı olacak sence?” dedi.
“Kaybedecek neyin var bu dakikadan sonra?” diye sordum ona. “Kaybedecek hiçbir şeyim yok!” dedi. ” O zaman ne korkuyorsun?” dedim. “Başkasının nasıl sevildiğini izlemekle mi geçecek ömrün? Hem bu çok da acı verir sana.” Beni anladığını kafasını aşağı indirip yukarı kaldırarak ifade etti. Gözleri dolmuştu, bunu sözlerinden de anlıyordum.

Göğe baktı. Belki de Turgut UYAR geldi aklına. Sonra gözlerini kapattı. Belki de Orhan VELİ’Yİ düşünüyordu gözleri kapalı. Tek Hece Aşk diye sayıkladığını duydum. Belli ki Cemal SAFİ’ Yİ yad ediyordu.

GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikKül
Sonraki İçerikAŞK BİZE KÜSTÜ
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.