Kimseyle dalga geçmeyin, dalga geçilen olursunuz. Kimseyi küçümsemeyin, küçümsenecek hale düşersiniz. Kimseye hakaret etmeyin, hakaret ettiğiniz yerden vurulursunuz. Kimseye iftira atmayın, iftiraya uğrarsınız. Eksiğini her dakika söylemeyin kimsenin, eksiğiniz dile pelesenk olur. Kusuru olana hor bakmayın, kusurlu olursunuz. Engeli olanın engelini sakız edip çiğnemeyin, siz de potansiyel bir engel adayısınız.

Holding sahibi; her sabah ve akşam gelip geçerken bir kambura “Günaydın Kambur, iyi akşamlar Kambur, nasılsın Kambur, işler nasıl Kambur?“ diye seslenirmiş. Seneler sonra bir sabah “Günaydın Kambur.” der demez Kambur da döner bıçağını çekip iş adamını öldürür.

Hiçbir avukat Kambur’un savunmasını yapmak istemez ve kabul etmez. Kambur’un da ağzını bıçak açmaz, hapiste idam kararını bekler.

Fransa’da olayı duyan bir avukat İngiltere’ye gelerek Kambur’un savunmasını üstlenir. Mahkeme heyeti toplanır herkes ayağa kalkar artık söz savunmadadır. Fransız avukat ellerini masaya yavaş yavaş vurarak ve tek tek kelimeleri seçerek yargıça döner: “Saygıdeğer Yüksek İngiliz Mahkemelerinin Yargıçları, size yüksek Fransız saygıdeğer mahkemelerinin yüksek yargıçlarının sevgi ve saygılarını getirdim. Hâkime döner: “Yüksek İngiliz Mahkemelerinin Saygıdeğer Hâkimleri, size yüksek Fransız mahkemelerinin sevgi ve saygılarını getirdim.” Savcıya döner: “Yüksek İngiliz Mahkemelerinin Saygıdeğer Savcıları, size yüksek Fransız saygıdeğer mahkemelerinin savcılarının sevgi ve saygılarını getirdim.” Jüriye döner ve Hâkim sert bir şekilde masaya vurarak: “Yeter be adam, savunmana geç!”der, hiddetlenir. Avukat da: “Aman Efendim; ben size ne dedim, hakaret edip küfür etmedim, siz neden hiddetlendiniz? Beni susturup bana bağırarak iki saniye daha dayanıp beklemediniz, sevgi ve saygı getirdiğim halde rencide ettiniz beni.” der. “Bakın müvekkilim senelerdir taşıdığı kamburu, iş adamı tarafından günün düzenli ve belirli saatlerinde hatırlatılarak ona daha da ağır bir yük haline getirilmiştir. Günaydın Kambur, nasılsın Kambur, iyi günler Kambur diye senelerdir buna katlanmıştır. Siz şurada iki dakika sevgi selama katlanamadınız.” der ve Kambur’u beraat ettirir.

Söyledikleriniz sizi bulur. Unutmayın eden bulur, çamur atana çamur bulaşır, dili zehirli olan günü gelir kendini zehirler. Bana bir şey olmaz diye fütursuzca konuşmayın. Başınıza nerede neyin geleceğini bilemezsiniz. Sağa sola ukalaca laf sokmaya çalışmayın, işinize bakın. Yaşam sunulmuştur size, tadını çıkarın. Başkasının hatası sizin doğrunuz, kusuru kusurunuz, özrü özrünüz değildir. Keyfinize kahya aramayın, keyfinizin bizzatihi kahyası olun.

Önceki İçerikALTIN KALP
Sonraki İçerikDÜNYA YETİMLER GÜNÜ
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.