Karakoçan'ın değerleri

KARAKOÇAN’IN GÜZEL YÜREKLİ İNSANLARI

Temmuzun insanı eriten sıcağında yüreğimize kar serinliği getirip bizi mutlu eden ve  ikisi özel olmak üzere dört yetimin ve onlara kol kanat geren bir annenin yüzünü güldüren bir yardımdan bahsetmek istiyorum. Genelde yardım sahibinden ve yardım ettiğimiz evlerden bahsetmem ama bugün alkışlanması gereken, örnek alınması icap eden bu hayırseverden bahsedeceğim. Tabii ki yardım ettiğimiz evin üyelerini hiçbir şekilde deşifre etmeyeceğim. Bazen iyi örnekler birbirini tetikliyor ve bir kartopu gibi ufacık bir iyilik kocaman bir iyilik çığına ulaşıyor. Ramazan ayında da da üç beş evle başladığımız yardım kampanyamızı ramazan sonunda yüzlerce eve ulaşarak tamamladık.  Önce kendi ihtiyaç sahibimiz… Sağımız solumuz, önümüz ardımız… O kadar çok ihtiyaç sahibi aileyle dolu ki etrafımız…  Avemelere, trafiğe, cep telefonuna, sokağa, kafelere bakıp da bu ülkede herkesin keyfi yerli yerinde, herkes lüks ve şatafat içinde diyenlere şaşırıyorum.  İyi de bu ülkede 80 milyonun üstünde insan var. Bu şatafatlı yapının içinde 80 milyonun kaçı var? Neyse…

Karakoçan… İyi ve güzel insanların çokça olduğu ilçem… Bu iyiler ortalıkta fazla görünmezler, bilinmek de istemezler ama hep Karakoçandadırlar ve  icraatçıdırlar.  Karakoçan sevdalısıyız ayağına yatıp ilçenin yarınına  posta koyanlar da bizim nezdimizde  ancak “dırlar”lar.  Bunu ayrı yazacağım. Bu ilçenin sahipsiz olmadığını, yapılan yanlışları, edilen haksızlıkları, makam uğruna harcanan insanları, iftira atılan değerleri ve yalnız koyulan bir ilçeyi…  Mevzu Karakoçansa o zaman ben de şunu söylemek istiyorum herkese: “Asıl şimdi sahip çıkın Karakoçan’a, Karakoçanlıya.”

Hiçbir beklentisi olmadan ilçesini seven o kadar çok Karakoçanlı var ki… Bir de her şeyi bekleyip olmadı mı saydıranlar var. Biz iyi pencereden bakacağız bugün. Güzel olandan yana tavır koyacağız. O kadar olumsuzluk, dedikodu, karalama siyaseti, etiketleme, yalan dolan, riya ile muhatabız ki bir kerecik de olsa güzellikten yana postamızı koyalım. Bu güzelliğe vesile olanı da alkışlayalım. Yargılamayalım da. Sağ elin verdiğini sol el görmesin de demeyelim. Zaten yardımın ulaştığı yeri bilmiyorsunuz. Bu yönde bir mağduriyet de yok.

O kadar güzel insanımız var ki… Kalpleriyle, akıllarıyla, yardımlarıyla… Doğru adrese ulaştığına inandığı an yüreğindekini veren insanların yaşadığı yerdir Karakoçan. Karakoçan Lisesi ve Karakoçan Anadolu Lisesi idarecisiyken de ihtiyacı olan öğrencilerimiz için aradığımızda bu ihtiyaçları anında karşılayan iş adamlarımız vardı. Onların bir kısmı ilçede bir kısmı Elazığ’da yaşıyor şimdi. O günden bugüne her zaman sesimize ses olan isimlerden biri de harbi Karakoçanlı Sayın Mehmet Yürük’tür.  Kendisi yine kalplere dokunan bir yardıma imza attı. Bu satırlar naçizane teşekkür mahiyettindedir. Başka açıdan okumayın sakın. Ne  bu kalem kimsenin yağcılığını yapar ne de bu hayırsever bunu bu şekilde kabul eder. El kendi değerlerini el üstünde tutar, biz fırsat ararız ki yerle bir edelim. İlçeye yüzümüzü dönelim ve hakikaten hiçbir makam, mevki yahut başka bir çıkar gözetmeden halkının yanında olanları baş tacı edelim. Bakın o zaman Karakoçan nasıl büyür ve gelişir.  Kimsenin kendisini mağlup, mahcup saymadığı, başarısız kabul etmediği ve bu olumsuzlukları üçüncü kişilere  havale ettiği bir yerde Allah aşkına nasıl çıkar aydınlığa karanlıklar diye sormak istiyorum.

Gün birbirimiz destek olma günüdür. İyileri görme, güzelleri alkışlama, memleketini ve insanını çıkarsız sevenleri bilme günüdür. Öyle haybeden, kuru laf ve gürültüden ibaret olan değil hakikaten yüreğiyle halkın içinde olan, elini darda olana uzatan ve elindekini büyük bir cömertlikle paylaşandan yanadır takdirimiz.

Sadede gelelim. Mevzubahis olan ve görsellerini paylaştığımız ihtiyaç sahibi evimize bugün: Bir oturma grubu… 6 kişilik mutfak masası ve sandalyeleri… İki baza yatağıyla birlikte… Bir gardırop…  Bir tutam sevgi, çokça ilgi, bir deste nezaket, bir demet güzellik teslim ettik. Rabbim katkısı olan iş adamımız Mehmet Yürük’ten razı olsun, kazancına bereket katsın.

kaptan

GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

Recent Posts

ACININ  MEMLEKETİ VAR MI?

Acının ne dili var ne dini ne rengi ne de ırkı. Kim ayırır etle tırnağı……

2 hafta ago

EVLERİN ÖKSÜZLERİ BABALARDIR

 “Sizin hiç babanız öldü mü? / Benim bir kere öldü kör oldum. / Yıkadılar aldılar…

2 hafta ago

GARİBAN MAHMUT

“Benim çocuğum yapmaz!” demeyin. "Bunu yapanlar Karakoçanlı değil!” asla demeyin. “Bunu yapan dışarıdan birileri.” hiç…

2 hafta ago

AŞKA HUDUT ÇİZİLMİYOR

Gönüllere sevgi tohumları ektiler. Bilemedik yaşarken kıymetlerini, Bir bir rahmet diyarına aktılar. Eksiliyoruz bir bir.…

3 hafta ago

KAVUŞMALARIMIZ KÖR TOPAL

Cahit Zarifoğlu'nun ölüm yıldönümü. Öyle ama şairler ölmez. Şiirleri yankılanıp durur kıyamete değin şu gök…

3 hafta ago

EN SEVDİĞİM YÜREK SENİN GÖĞSÜNDE TAKILI OLANDIR

Bugün, 61. ölüm yıldönümü Nazım'ın!  03 Haziran 1963, Moskova, Rusya. Ölüm yıldönümlerini yazmak icap eder…

4 hafta ago

This website uses cookies.