Gaipten bir ses geldi: “Kün fe yekün: Rabbim ol der olur.” diye ürperdim. Dondum kaldım. Bu ses kafama girince, aklıma takılınca daha ince düşünmeye başladım. Tohumun çiçeğe gebe olduğuna şahit oldum. Zerrenin kürreyi arza misal olduğuna ve insanın alemin özü sayıldığına kani oldum.

Kün fe yekün! Olduğum yere çakıldım kaldım. Bir mıh yemiş gibi kafamın tam da ortasına. Kalbime kazık çakılmışçasına dondum kaldım. Bir nevi Mecnun oldum, gönül çölünde Leyla’yı arar durur oldum. İlahi aşka duçar, beşeri aşka kaçar oldum. Dalgalanıp da durulur oldum, durulup da coşar oldum. Hüzne koşar oldum, mutluluğa durur oldum, yalnızlığa gurur… Hüznüm sevince döner belki, yalnızlığım senliliğe. Çölüm gülüm olur, gülüm ise diken…Ölüm yaşam olur, yaşam ise ölüm…Daha erken deme sakın, kelebeğin bir günlük ömrü bile uzundur bir saatlik ömrü olana. Her ne olursa olsun rabbimdendir. Başımıza gelen bela da, başımız için verilen sala da! Her ne olursa olsun rabbimdendir. Edilen dua da, beddua da!

Kün fe yekün! Rabbim ol der, olur. Darlık bolluğa çevrilir. Ateş güle döndürülür, diken kalbe değdirilir. Musibet nasihate giydirilir, yalnızlık dervişe hırkalandırılır. Bakarsın güneş buz kesilir. Mevsimler tersine döner. Gök yere düşer, yer göğe çıkar; alt üst olur âlem. Kıyamet kopar.

Kün fe yekün! İtirazımız olmaz, isyanımız asla, itirazımız yok. Kabulleniş var, benimseyiş. Rabden gelene şükür var. Yıldızlar, sevgilinin saçına düşmüş birer süs olur. Ay, senin yüzüne küsmüş bir nazenin olur. Aklımız ziyan olur, kalbimiz üryan olur. Olmaz sandığınız işiniz olur, olur dediğiniz işiniz olmaz olur. Gök mavileşir, yer grileşir. Ateş buz olur, çöl yeşillenir. İyiler kötüleşir, kötüler iyileşir. Rabbim her ne dilerse olur. Baktığınız dağ, bağ olur. Çektiğiniz ah olur, göğü tutuşturur. Yüreğiniz yanardağ olur soluğunuz can yakar. Cama değen yağmur damlası, cana değen ateş parçası…Rabden gelene şükür secdesi; verem de olsa kanser de! Çiçek olur sarf ettiğiniz sözler ağzınız buram buram bahar kokar. Yüreğiniz Kâbe olur, tavaf eder sevgili. Gözünüz rabbe döner. İstikametiniz onadır artık, seferiniz… Ederiniz topu topu üç beş damla kandır; biraz ettir, biraz kemik…

Kün fe yekün! Rabbim ol der, olur. Yere düşen çekirdek bir sonraki seneye tohum olur. Yere düşen böcek başka bir böceğe yaşam sunar. Rabbim isterse Amerika Irak’a döner, Irak Amerika’ya…Rabbim isterse Akdeniz yol olur göçmene. Rabbim isterse gözle görülmeyen bir varlık hizaya çeker Molla Kasımları. Dünya dar olur zalime. Her şey ar olur haine. Rabbim isterse gül dikene döner, yaz kışa…Leyla Mecnun’a, Züleyha Yusuf’a! Üstat ne de güzel demiştir evvelden: “Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur” ve cümleler böyle, insanın alnının çatısına takır takır vurulur.
GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikKALP KIRMAYA DEĞER Mİ?
Sonraki İçerikNUH’UN GEMİSİ
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.