Elimde  hoparlör ile bir kamyonetin kasasında mahalle mahalle, şehir şehir, ülke ülke gezip, insaların gözlerinin tam da içine bakıp bakıp haykırmak istiyorum mütemadiyen “Gazze artık bir çocuk mezarlığıdır.” diye.

Beyazı siyahı, sarısı kırmızısı; Müslüman’ı Hristaiyan’ı, inananı inanmayanı tıpkı Ziya Paşa’nın şu dizesi gibi “Rencide olur didei huffaş ziyadan” (yarasanın gözü ışıktan rahatsız olur) olsun isterim.

Rahatsız etmek lazım insanlğı.

Rahatsız olmak lazım.

Gazze’deki çocukların hepsi katledikten sonra sırada hangi çocuklar var?

Kimin gülüşü çalınacak dudaklarından?

Kimin minancık elleri enkaz altında dışarıda salınacak?

Kimin minik ayakları kurşunların isabeti olacak?

Uçak sesleri hangi masumun yüreğine korku salacak?

İsyan ediyorum insanlığa.

Sesini çıkartmayana…

Öfkesini belli etmeyene…

Kızmayana…

Sövmeyene…

Postasını koymayana…

Tarafınızı belli edin.

Mesele Filistinli olmak değildir, Filistini tutmak da…

Mesele orada katledilen çocuklardır.

Mesele çocuk olabilmektir.

Çocuk kalabilmektir.

İnsanca yaşayabilmektir bu dünyada

Büyüklerin chenneme çevirdiği bir dünyayı çocuksu bir masumiyetle yaşamayı istemektir.

Büyüklerin cenabet edip kirlettikleri bu dünyayı oyun alanına çevirmek istemektir

Tavrım var çocukları öldüren herkese.

Bugün İsrail’dir bu tavrın muhatabı.

Gücüm yetene kadar yazıyorum.

Sesim ulaşana kadar.

Herkes yüreğindekiyle çıksın sahaya.

Elindekiyle karşı koysun.

Şeytan taşlamak sadece Kabe’de taş atmak değildir.

Buradan kelimlerle de taş atılır.

Dudaklarda lanetlerle de taş atılır

Kalplerde kahrolsun diye niyetlenmekle de atılır.

Demek istediğim şu: Şeytan karşınızda, halen yok Filistin böyle şöyle demenin manası yok..

Çocuk kalmadı çocuk.

Neyin teranesidir saydıklarınız.

Bir(leş)miş Milletler raporu bunu teyit ediyor: Her altı dakikada bir çocuk öldürülüyor Gazze’de.

Kendi çocukları değil her nedense?

Hasassiyetleri sadece istatistiksel…

Asla yeryüzünde hiçbir çocuk öldürülmesin.

“Ama benimki ölmesin ama Gazze’dekiler ölsün.” şeklinde olmasın hiçbir kimse.

Taraf olun bu savaşta.

İnsanlıktan yana tavır koyun.

Çocuklardan yana durun.

Ölü kelebekler şehridir artık Gazze.

Her bir çocuk beyaz bir kelebektir.

Melekler yeryüzüne onları bembeyaz olarak getirirken  İsrail onları katleder, tekrar beyaz kefen içinde günlük ömürleriyle masum bir şekilde geldikleri yere döner her bir Gazzeli bebek.

İnsanlık utanmalıdır bugün.

Nasıl bakacak o masumların yüzüne insanlık hesap gününde.

“Biz ölürken siz dans ediyordunuz.

Biz ölürken siz eğleniyordunuz.

Biz ölürken siz tıka basa yiyordunuz.

Biz ölürken siz kulağınızı kapatıyordunuz çığlıklarımızı duymamak için.

Biz ölürken kör oluyordunuz.

Biz ölürken lal kesiliyordunuz.

Kundaklarımız kefen olurken neredeydiniz?” diyecek her bir Gazzeli bebek insanların tamamına.

Elimde  hoparlör ile bir kamyonetin kasasında mahalle mahalle, şehir şehir, ülke ülke gezip, insanların gözlerinin tam da içine bakıp bakıp haykırmak istiyorum mütemadiyen “Gazze artık bir çocuk mezarlığıdır.” diye.

Önceki İçerikYUMRUK YİNE YUMRUK
Sonraki İçerikHER AN’IM ONUNLAYKEN TATLI BİR ANI OLMAK İSTEMİYORUM
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.