LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA

“Üzülme ALLAH (cc) bizimle beraberdir”(Tevbe-40)

        Sana bir şeyler oluyor ama ben o şeyleri engelleyemiyorum ve sana bu satırları belki de bir nebze olsun ilaç olur diye yazıyorum.

        Rabbim seslenir bize La Tahzen diye! ‘Üzülme, Allah bizimle beraberdir.’ Sana, bana, bize, hepimize! Duyar mıyız çağları aşan bu sesi? Bu nefesi soluklanır mıyız bir yudum suyu içer gibi?

        Seni öldürmeyen şey yaşatır güzel dostum! Dibi bulmuşsan kanatlanmak için neyi bekliyorsun? Bir kez kelebek olmuşsan tırtıl olamazsın daha, sen kozanı yırtmışsın ve belli bir olgunluğa ulaşmışsın. Ağlıyorsan gülebilirsin de!

        Sadece üzülme! Rabbin sana sesleniyor bak, La Tahzen diye.      Gölgelikte biraz oyalanıp gideceğiz O’na! Bu handa biraz konaklayacağız sonra döneceğiz O’na!

        Canını sıkanı Allah’a havale et, beddua etme ama! Belki de o senin imtihanındır bu dünyada. Belki de cennetindir bu imtihanın sabrı.

        Sana bir şeyler oluyor ve ben hiçbir şey yapamıyorum. Üzülüyorsun üzülüyorum, ağlıyorsun ağlıyorum içten içe. Şu cümlelerim bile hüzünle yoğrulup sana yazılıyor. Sen gözyaşlarıyla ömrünü çürütecek bir insan değilsin. Tam aksine uğruna göz yaşı döküleceksin.

        La Tahzen, üzülme demektir.

        Batıklardadır en değerli hazineler, kör olan nasıl bulsun! Sen hazinesin, kadrini bilmeyene yuh olsun. Gözlerdedir en nadide inciler, ağlama! Sana mendil olmayan ele ne demeli? Gözündeki yaşı silmeyene…

Kalbindeki hüznü süpürmeyene… Aklındaki çiviyi sökmeyene…

        Rabbim seslenir aciz kuluna: “La Tahzen” diye.

        Sana hem çok uzağım hem çok yakınım. İyi gününde de kötü gününde de yanındayım. Sadece üzülme! Gözlerindeki hüzün bulut olmasın. Sağanağa dönme! Dudağındaki efkarlı gülüş soluk bir gül olmasın.

        Sen dışı umut, içi unut olmuşsun. Oysa neler görüyorum sende.

Mesela bütün çiçeklerin sende toplandığı baharı görüyorum. Gülüşlerin toplandığı bir kalp! Umutların filizlendiği bir isim! Sen farkında değilsin ama cıvıl cıvıl bir insansın, ışıl ışıl, pırıl pırıl… Ne olursa olsun, ne dersen de! Benim gördüğüm bu, ancak gözlerimi çıkartıp atarsan bendeki seni silebilirsin. Çok şey görüyorum sende ama sen kendini çok az görüyorsun.

Sen kolay papatya olmadın, papatyalar da kolay papatya olmaz, çok iyi bilirim.

        La Tahzen!

        Asla üzülme!

        Rabbim; seninle, benimle, bizimle!

        Ağlayacaksan bir kere ağla ama iyi ağla! Bağıracaksan bir kere bağır ama sağır edercesine… Ama bunu hep yapma! Kırılan sen oluyorsun, kaybeden…

        Bir de unutma, papatyalar ezildiğinde daha güzel kokmaya başlar.

Bu hüzünler boşa değil inan! Attığın her kahkahanın altında onlarca acı var ve herkes seni mutlu sanıyor.  Sen bu değilsin biliyorum ama sen bunu kabullenmişsin. Bunu aşman lazım.

        Üzülme, Mevlana gibi sesleneyim sana: Ayağına batan dikenler aradığın gülün müjdecisidir, kalbine düşen yaşlar güzel günlerin habercisidir.

        La Tahzen diyor Rabbim kuluna.

        Sabredersen her şey girer yoluna.

kaptan

Önceki İçerikBeşikler Vermişim Nuh’a
Sonraki İçerikSU-İ ZAN
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.