KALEMLİK DERGİSİ, 5.SAYI, EYLÜL 2020

-Nasıl da güzel bir duadır ettiğin.

– Nasıl?

– Rabbim bizi aynı yürekte birleştir. dedin ya demin onu kastediyorum. Eksik olmasın hiçbir aşığın dilinde bu dua. Mırıldansın dursun her an. Firakta kalmış gönüller bu duanın gücüyle şifa bulsun.

– Dua gibi senin sözlerin de! Ben de bunu söylemeden geçemeyeceğim. Yaralı gönüllere merhem, hasta gönüllere ilaç, yanık canlara su misali…

– Mübalağa sanatını sen mi icat ettin azizem?

– Ne alaka?

– Dediğin kadar değilim onu biliyorum. Bu yüzden öyle dedim sana.

– Sen seni bilmezsin ama cümle âlem seni iyi bilir, farkında değilsin sadece.

– Sen bil yeter, cümle âlemim sensin.

– Mahcup oluyorum öyle durup durup söz kurşunuyla yüreğimden vurma beni!

– Sen de bana bu kadar güzel olma!

– Değilim ya!

– Bütün çiçeklerin toplamısın ve bütün çiçeklerin içinde var olduğu baharsın.

– Deme öyle ama!

– Geç kaldın, yağmur buluttan düştü, gözyaşı kirpikten süzüldü.

– Daha sürecek mi bu iltifat yağmuru?

– Neden?

– Çok ıslandım da üşüyorum.

– Çiçek yağmuru olarak görsen!

– Bu kez dikenleri canımı acıtıyor derim.

– O zaman öpücük yağmuru…

– İlla ki bir şey diyeceksin.

– Gülücük yağmuru…

– Anladım senden kurtuluş yok.

– Canım kelebek olsun canına konsun. Rüzgâr olsun tenine… Sancı olsun yüreğine saplansın.

– Sancılanayım mı?

– Sancı incinin habercisidir.

– Sana laf yetiştirmek için lügatleri ezberlemem lazım.

– Beni ezberle, lügatin olmak istiyorum. Aklına takılmak ve dilinde sarf edilmek… Cümlelerinde yer etmek istiyorum. Vurgun olmalıyım yüreğinden gelen.

– Şımarıyorum bak!

– Sahi ne güzel bir duadır ettiğin. “Rabbim bizi aynı yürekte birleştir.” Yüreğinden akıp gelen gül sularında yıkanıyorum şimdi boydan boya. Sarf ettiğin her cümlede ayrı bir güzellik var, ayrı bir aroma ve ayrı bir renk var.

– İki ayrı nehiriz buluşacağımız o büyük denizi düşlüyorum. İki ayrı dalız ve bizde bitecek olan o muhteşem çiçeği bekliyoruz. Anlıyor musun beni?

– Hem de çok iyi anlıyorum. Aynı göğün yağmuruyuz, aynı toprağın çiçeği, aynı suyun dalgacığı ve aynı havanın kabarcığı…

– Şu duamı da senin için yaptım. Rabbimden seni diledim.  Seni istedim. İmkânsız olduğunu bile bile… Ama bir umut derler ya, ondan.

– Duana âmin diyorum kocaman. Ve var gücümle de haykırıyorum: “Rabbim bizi aynı yürekte birleştir” diye.

Gürhan GÜRSES

Önceki İçerik“BU NÖBETTE DE ÖLMEDİK ÇOK ŞÜKÜR!”
Sonraki İçerikÖLÜM BACANDA BİR DUMANDIR
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.