Gazi Caddesi’nde yürüyordum. Şehrin meşhur meczuplarından biri geldi yanıma, herkes gibi ben de onu tanıyordum. Garibanın teki, zararsız biriydi. Yaz günü kat kat giyer, hep gezerdi. Geldi önümde durdu, elini uzattı ve “Bana para ver!” dedi. Elimi attım cebime, çıkarttım cebimdekileri. Bir yirmilik uzattım kendisine. Gözlerimin içine baktı ve “Onu değil! Şunu istiyorum.” dedi elimdeki paraların içinden elliliği göstererek. “Neden onu istiyorsun?” diye sordum şaşkınlıkla. “Sana gelir. Sen onu ver bana.” dedi kendinden gayet emin ve bana emrivaki bir şekilde.

İtiraz etmedim, elliliği çıkarttım verdim. Gözlerimin içine bakarak “Sana gelir.” dedi tekrar ve uzattığım elliliği alıp kalabalığın içinde kayboldu. Donakaldım, hayra yordum tabii ki. Meczuptur ne yapsa yeridir diye düşündüm. Elbette bunun da bir sebebihikmeti vardır dedim ve oradan uzaklaştım. Eve geldim.

Kayınvalidem bize gelmişti. Hoş geldin faslından sonra “Oğlum! Bana para geldi mirastan. Payıma şu kadar düştü ve ben bu paranın elli bin lirasını size vermek istiyorum. Alın ihtiyaçlarınız için kullanın.” dedi. Donup kaldım bu işe. Oturdum bir güzel ağladım, rabbime şükür ve dua ettim.

Acaba meczup olan kim diye! “Sana gelir.” demişti de bizim meczup ben ciddiye almamıştım onu. Dediği şeyin kısa sürede gerçekleşmesi beni farklı iklimlere götürdü. Kalp gözü mü bu, başka bir şey mi bilemiyorum. Lakin bu dünyada yaptığınız – ettiğiniz her şeyin sizi bir şekilde mutlaka bulacağınız unutmayın asla!Kurşun mu atıyorsun birisine, sana misliyle gelir. Bir dal çiçek mi uzatıyorsun birisine, sana demet demet gelir. Gülüyor musun birisine, içtenlikle sana kahkahayla karşılığı ulaşır.
Ağlıyor musun birisinin acısına, mutlaka senin gözyaşlarına onun gözyaşları da karışır.

Sana gelir, iyilik yaparsan iyilik gelir.
Sana gelir, kötülük yaparsan kötülük gelir.

Sanmayın fatura edilmez ettiğimiz küfürler bize! Sanmayın hesabı sorulmaz kırdığımız kalplerin! Sanmayın yaptığımız haksızlıklar yakamıza yapışmaz diye.

Bir cana kıydığımız vakit sanmayın bizim canımız da yanmaz diye! Yaptığınız ufacık bir yardım bile sanmayın ki karşılıksız kalır. Bir selam, bir gülümseme, bir nasılsın demek dahi size aynı şekilde dönecektir. Bundan sonra attığın her adıma dikkat et, sana gelir. İyi güzel yere doğru attığın her adım aynı şekilde sana dönecektir. Tam tersi olsa o da öyle olacaktır.

Ağzından çıkan her kelimeyi ölçüp biçerek sarf et başkasına. Yalansa, iftiraysa bulur seni; güzellikse, doğruluksa.

Savaş mı istiyorsun, sana gelir. Barış mı istiyorsun, sana gelir. Yol mu kesiyorsun, cam mı kırıyorsun, ağaç mı söküyorsun, adam mı dövüyorsun unutma sana da gelir! Hem de ummadığın anda gelir.

Bu yüzden yaptığınız ve istediğiniz her şeye dikkat edin ve safdil birisi de sizden bir şey istedi mi onu kesinlikle boş çevirmeyin. Çünkü onun heybesinde kocaman bir “SANA GELİR!” vardır.

GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikHazreti Hüseyin
Sonraki İçerikSadako
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.