Vurun. Daha fazla hem de. Saymakla bitmiyor ölü kadınlar. Öldürmekle de bitmez. Siz vurdukça çoğalır yaşayan kadınlar. Öldürdükçe yaşar kadınlar.

Toprak örter kadını, sarıp sarmalar. Toprak kusar katili, çamura bular, boğar. Durmadan vurun, elinizden geleni ardınıza komayın. Kim tutar sizi, erkekliğinize zarar gelir yoksa(!)

Yemek yapan eller kırılıyor. Güzel bakan gözler kör ediliyor. Şefkatle çarpan yürekler sökülüyor. Ne anlamı kaldı yaşamın, güzel olan katlediliyor.

“Çiy damlası”dır şebnem. Bugün ülkemde nice şebnem düşmüş mezar taşı var gözleri kör edercesine parlıyor ve kirpiklerde asılı kalıyor. Mezar taşı değil göz yaşı olsun şebnem, o da mutluluktan akan.

Az vurdunuz, az kestiniz, az sıktınız kurşun. Daha çok vurun, daha çok kesin ve daha çok sıkın kurşun.

Onların öldürülünce başlıyor yaşamları. Sizin öldürdükçe bitiyor yaşamınız. İdraki meali sığmıyor bu küçük aklınıza.

Bir ölü kadının hatıra defterine dönüyor ülke. Her sayfada farklı bir hikaye son buluyor bir şekilde. Mezarlıklar kadınlarla doluyor. Kadınlar mezarlığına dönüyor ülkem. Farkında mısınız? Öldürme yetkili erkekler dolaşıyor aramızda. Kendi cehennemlerinin başrolündedirler. Kahrolası şeytanlar aramızda, taşlar uzağımızda.

“Az ölmedik, az ölmeyeceğiz de.  Ne siz vurmaktan geri duracaksınız ne de biz ölmekten kaçacağız.” diye haykrırıyor öldürülen bütün kadınlar. Ölü kadınlar mezatı burası. Ölümün bini bir paraya. Ucuz ölüm hikayeleri… Iskartaya çıkmış yaşam öyküleri… Sevilmek içindir kadın, öldürmek için hiç değil!

Kes boğazını, azrailsiniz çünkü. Allah korkusu yok sizde. Merhametten yoksun, insanlıktan çıkmış bir vaziyettesiniz.

Dışarı çıktı diye bir kadını vurun. Sizi sevdi diye kesin. Başkasıyla konuştu diye asın. Size caiz olan kadına caiz değildir. Size meşru sayılan kadına meşru değildir. Şarkı söyledi diye dövün. Dans etti diye yakın. Bıçağınızı batırın sapına kadar, merminizi sıkın sonuna kadar. Yumruğunuzu sıkın. Morarsın gözleri, kırılsın dişleri.

Siz adam mısınız, yok yok öyle değil siz insan mısınız? Bu hakikatli sual, kadın cinayetlerinin bir nevi çözülmeyi bekleyen düğümlerinden en mühimidir. Adam olan kıyamaz sevdiğine, insan olan asla zarar veremez hemcinsine.

Önceki İçerikAŞK YETİŞEMEMEKTİR
Sonraki İçerikSon Nehir Kuruduğunda
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.