Göğe merdiven kur desen, kurarım.

Yerin dibine gir desen, girerim.

Kana desen, kanarım.

Yan desen, yanarım.

Dönüp dolaşıp seni seviyorum.

Etrafında pervane oluyorum.

            – Sevme!

            – Sana mı soracağım akıllım?

            – Sorma!

            – Çok sertsin bana karşı. Ne yaptım ki sana bana böyle davranıyorsun?

            – Hırslı seviyorsun da ondan, korkuyorum.

            – Tarzım bu, dinle sadece. Zülfü Livaneli “Huzursuzluk” romanında anlatmış.

            – Neyi?

            –  Hareseyi…

            – Harese ne?

            – Çatlama anlatacağım, harese Arapçadır. Çölde bir diken vardır, develer çok sever bunu. Gördükleri yerde o dikeni kopartıp çiğnemeye başlarlar. Sivri mi sivri olan bu diken, çiğnedikçe devenin ağzında yaralar açar, yara açıldıkça da kanar. Tuzlu kan akıp dikenin açtığı yaraya değince bu acıyla karışık bir zevk verir deveye. Deve yedikçe kanar, kanadıkça yer. Doyasıya yer, bitesiye… Ama bir türlü kendi kanına doymaz. Eğer deveyi güden buna engel olmazsa deve kan kaybından ölecektir. Çünkü farkında değildir kanadığının. İşte bunun adı haresedir.

            – Eeeeee!

            – E’si şu: Seni seviyorum fakat bu sevgi beni kanatıp yaralıyor. Çünkü her şeyimi sana odaklıyorum. İşim gücüm, aklım fikrim hep sen oluyor. Seni hayal ediyorum, sensiz bir an bile duramıyorum. Böyle olunca da seni daha çok sevmeye başlıyorum ve daha çok kanayıp yaralanıyorum. Farkında değilim sen sarhoşluğunun. Ama biliyorum ki bu aşırı sevgi beni içten içe kanatıyor ve bu kan aktıkça da ben daha fazla sevmeye başlıyorum. Yani benim güzel sevdiğim sen o diken oluyorsun ben de o dikene bayılan deve oluyorum.

            – Yok deve!

            – Espri yapma lütfen, önemli bir şeyden bahsediyorum sana.

            – Ölmezsin korkma, hem sen deve de değilsin!

            – Bak sen böyle uyuzluk yaptıkça ben içimden daha hırslanıyorum sana, diken olma! Yüreğime batıp kanatma! Bu tahrik ediyor beni seni sevmeye, bir yandan da tahrip ediyor canımı.

            -Tahrip gücü yüksek biriyim.

            – Halime baksana, seni sevdiğimden beri Allah aşkına, ne kalmış benden geriye? Seni çok sevince işin içinden çıkamıyorum gördüğün gibi. Ürkek bir ceylan oluyorsun ben coğrafyasında. Kırılacak bir dal, düşecek bir yaprak…. Korkuyorum işte  o zaman, seni kaybetmekten… Korktukça daha çok seviyorum, sevdikçe daha çok korkuyorum. Bütün ilgimi sana veriyorum, bütün yüreğimi… Kendimi soyutluyorum benden, geriye sadece bir beden kalıyor et ve kemikten müteşekkil. Canım bir kelebek gibi canına konuyor, bu da sana ağır geliyor. Geri alamıyorum beni senden, ileri atılan ok döner mi geriye? Açan çiçek döner mi tomurcuğa, gözyaşları geriye akar mı, ölen dirilir mi?

            – Yeter be adam! Anladım seni, muhterissin.

            – Evet, tek sana… Bir maratonda varış noktamsın. Son sürat koşuyorum sana, nefes nefese, çatlarcasına, ölürcesine… Kana kana içtiğim su, doya doya içime çektiğim havasın. Daha nem olacaksın? Göğe zıplayıp yıldızları tutmak isteyen çocuğum.

            – O yıldız ben miyim?

            – Okyanusun dibine dalıp saklı hazineyi bulmak isteyen dalgıcım.

            – O hazine de benim değil mi?

            –  Ve milyarlarca insanın içinde tek seni seven bir adamım, senden başkası yalan…

GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikŞEYTANIN ÇOCUKLARI
Sonraki İçerikGİTTİR GİT
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.