“Seni güzellikle seviyorum kadın;  iyilikle, kucak dolusu bahar kalp dolusu çiçekle; günlük güneşlikle, esenlikle; bir şapka dolusu öpücük bir ömür dolusu gülücükle.”

“Sen böyle konuşunca ben beni atıp sana gelmek istiyorum adam!”

“Diyorlar ki çok enerjiksin. Bilmiyorlar ki güne seninle başladığımı, dört mevsim seni yaşadığımı, su içer gibi gözlerinin güzelliğini içtiğimi ve kalbimin seninle dolduğunu ve sende olduğumu anlamıyorlar.”

“Kime söylüyorum adam!”

“Hal hatırımı soranlara da şöyle diyorum: O iyiyse ben de iyiyim, o, güzelse ben de güzelim ve o kötüyse, Allah göstermesin,  illaki ben de kötüyüm. O ağlıyorsa ben de ağlıyorum. Bu nasıl bir dağdır vurulmuş kaderime, çekmek boynumun borcudur. Nasıl bir aşktır düşmüş içime, yan yan sönmüyor.”

“Şu taş duvar anlar ama sen anlamazsın!”

“Sensiz bir anım bile yok kadın, olmasın da! Rabbim sensizlik vermesin, düşmanıma bile.”

“Adam!”

“Seni şahane seviyorum kadın, öyle böyle değil! Kurşuna göğsümü siper edercesine, sen yağmurunda şemsiyesiz kalırcasına, öfkene dahi eyvallah dercesine, göğe bakarcasına, suya resmini çizercesine, dağı düz edercesine ve kaderini yeniden yazarcasına.”

“Ya sen beni anlamıyor, duymuyor ve görmüyor musun?”

“Seni güzellikle seviyorum kadın, iyilikle; tam tekmil.”

“Böyle sevme beni adam, böyle sevme!”

“Türkü söyler gibi seviyorum seni; şiir dinler, resim çizer, saz çalar gibi.

“Sağır mısın bana? Ben ne diyorum sen ne söylüyorsun?”

“Sen bile seni benim kadar sevemezsin!”

“Sırf seviyorsun diye kendimden nefret edeceğim adam!”

“Adını melodi bildim, sesini sakinleştirici bir ilaç kabul ettim, güzelliğini rabbe şükür vesilesi saydım. Bu kadar güzellik içinde en güzel oldun bana. Güzelliğinin sadakasından nemalansam ben de senin gibi güzel olur muyum kadın?”

“Yokmuşum gibi davranmayı bırak!”

“Güzelliğin şahikasısın kadın, senden sonrası yok!”

“İltifat edeceğine cevap ver adam, daha makbule geçer.”

“Yok sen gibisi kadın! Bir yarı gülüşüne bile razıyım.”

“Sesim uzaya ulaştı ama sana ulaşamadı adam!”

“Seni büyük bir coşkuyla seviyorum kadın; dalga dalga, efil efil… Bu coşkuya kim engel olabilir, kim heyecanı artarak sevebilir?”

“Anlaşıldı adam anlaşıldı, bize sıra gelmeyecek yine. Susuyorum adam! Benimle susarak konuşma!”

KAPTAN

Önceki İçerikKUT’ÛL AMÂRE ZAFERİ
Sonraki İçerikGULAN
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.