N’oldu sana kalbim? Taş mı kesildin, leş mi? Ayrılık hasreti seni de mi yaktı, küle mi döndün Yoksa bir garip kula mı, üç kuruşluk pula mı?

Kanatların vardı, sevgilinin bahsi geçince uçuverirdin sevinçten. Maviliklerde yürür, bulutlarda uyur, yıldızlardan demet yapıp takardın yârin saçına ve karanlığın hükmünü yerle bir eden güneş olup doğardın yârin yüzüne.

N’oldu sana kalbim?Buz mu tuttun, duvara mı döndün, hissiz mi kaldın? İnsanlığın dibi boyladığı bir dünyada sen de mi küstün herkese, lâl mi oldun?

Gözlerindeki sevinçle bahar gelirdi baktığın yere, ciçekler boy verirdi ansızın, kuşlar doluşurdu bahçene. Şen şakrak bir iklime dönerdi olduğun yer. Bulutlar uzak dururdu senden, hüzünler eleğimsağmanın altında saklı olurdu.

Kırıldın sen de değil mi? Dağ dağ oldun, parça parça… Umudunu kestin sen de yaşadığımız dünyadan. Bir yıldız gibi akıp düştün sevgilinin yüreğinden. Kirpiklerinde takılı kalan son gözyaşı damlasını da zayi ettin. Kime ağlayacaksın zari zari, kime güleceksin gayri? Hiç kimseye artık değil mi?

Seni de vurdular değil mi kalbim? Hem de can evinden, ortasından. Âleme yeterdin, eleme döndü yüzün şimdi. Her yanın çizik, her yanın sancılı, har yanın kanamalı…

Ne istediler senden? Nasıl da insanlık için attığını, nasıl da aşkla dolu olduğunu göremediler. Sana yanmadı değil mi hiçbir kimse? Senin herkese, her şeye yandığın kadar hiçbir kimse hiçbir şey yanmadı sana senin yandığın kadar değil mi?

Cehennem oldun haksızlığa, sevgisizliğe şimşek oldun, çaresizliğe siper oldun. Gölgesinde dahi kalmayı arzu ettiğin sevgili seni görmezlikten geldi, duymazlıktan. Hissizleştin sonra, usul usul ölüme terk ettin kendini. Bir nevi ölmeden öldün. Yaşarken dolu dolu, severken deli deli…

Sen de hiç özlenmedin değil mi kalbim? Hiç sevilmedin! Çentikler bunu gösteriyor duvarına attığın kalbinin. Bir mahpushanenin duvarı gibi yüreğin. Müebbet yemiş gibisin. Taammüden yalnızlığa mahkûm etmişsin kendini. Ne kadar da çok sevilmemişsin, ne kadar da fazla özlenmemişsin!

Ah yaralı, bahtı karalı kalbim. Her tarafın ayrılık içinde. Her yanın can kırığıyla dolu. Hiç mi iyileşmez bu yara? Mecnun mu saydın kendini? Kâbe’de dua mı ettin rabbe, derdinin artması için.

N’oldu sana kalbim? Nasıl da çekildin kabuğuna, nasıl da sustun. Nasıl da duvar oldun?

Çiçek çiçektin bir zaman rengarenk, kuştun cıvıl cıvıl, güneştin pırıl pırıl… Şimdi ise kahır kahırsın, cayır cayırsın, lime lime… Halinden kime ne?

KAPTAN

Önceki İçerikYOL
Sonraki İçerikVirane Kalbim
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.