Bir insanın nasıl uğurlandığına bakıp onun nasıl da toplumca benimsendiğini, kabullenildiğini ve hepsinden daha mühimi nasıl da kocaman sevildiğini anlayabilirsiniz. Her kula nasip olmaz böylesi sevilmek? Herkese yanmaz bu denli, ilçe halkı. İyiler gidiyor ilçem, haberiniz olsun. Tek tek azalıyoruz. Bir bir eksiliyoruz. Vakit varken sevin işte. Yaşarken kıymetini bilin. İhya edin.Dua…

İyi bir Karakoçanlıydı. Harbiydi. Bir gün dönüp de ardınıza baktığınızda sizden olup da sizi sizden daha iyi savunan başka biri kalmayacak işte. Tahsin abi de o nadir insanlardan birisiydi. Mekânı cennet olsun.

Ölüm en adaletli şeydir bu yalan dünyada. Şan şöhret, makam mevki, para pul hepsi kıymetsiz olur. Herkesin makam arabası cenaze arabası olur o gün. Herkes el üstünde taşınır. Bu biz de olsak böyledir. Millet hakiki sevdalıyı iyi tanır ve bilir. Tahsin abi hakikaten Karakoçan sevdalısıydı. Bu sevdanın lamı cimi yok. Onun değeri “bî misl ü bahâdır” Baki kelâmınca. Dönüp dönüp baktım sosyal medyaya bugün. Herkes taziyesini bildiriyor ve üzüntüsünü dile getiriyor. Ne güzel bir şeydir bu şekilde kalben uğurlanmak. Hüznümüz var ama insan helal olsun da diyor. Bunu sağlamak parayla makamla olmaz. Kalple olur. Kalbe dokunmakla…Tahsin abi bu sevdayı, Karakoçan sevdasını, bir dava gibi yüreğinde hissedenlerdendi. Harbi Karakoçanlıydı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını sürdürdü yıllarca. Hizmetlerini herkes biliyor. Emeği çoktu. Mücadelesi fazlaydı. Daha iyi bir Karakoçan için elinden gelenin fazlasını yapıyor, işin içine güzel yüreğini koyuyordu. Birleştiriciydi. Çözüm odaklıydı. Tahsin abi gidişiyle de güzeldi.

“Öyle bir ömür sür ki mevtin

Olsun sana hande, halka mâtem.” demiş ya şair güzel de söylemiş. Tahsin abi, rabbe gittiğin için verilen derde sabrettin de gittin. Şifanın da derdin de rabden geldiğini, bildin de gittin. Ama bu gidiş geride bıraktıklarına matem oldu. Bunu bizatihi görüyoruz ve yaşıyoruz.

Tahsin abi, güzel çocuklar bıraktın ardında: Mustafa, Güven ve Merve. Seni mahcup etmeyecek ve adını bir bayrak gibi dalgalandıracak, yaşatacak bu çocuklar… Bizler de karınca kararınca sizlerin emaneti diye yanlarında duracağız ömrümüz yettiği kadar çocuklarının.

Kimse sağ kalmayacak ey Karakoçan. Kalp kırmadan gidelim bu dünyada. Hak yemeden. Dostça, hemşerice…Güzel gidelim, iyi…Günahsız gidelim, masumca…Kul hakkı yemeden, üç günlük dünya saltanatı için insanları mağdur etmeden, yalana bulaşmadan, kibre kapılmadan, ezilmeden büzülmeden… Ölümün de doğum kadar meşru olduğunu bilerek… Ruz ı mahşerde hesaba çekileceğimizi bilerek…

Karakoçan değerli bir evladını daha kaybetti. Hüznümüz çok bunu biliyorum.

Kalanlara sabır, merhuma rahmet diliyorum

KAPTAN

Önceki İçerikSOKAK ÇOCUĞU
Sonraki İçerikİYİ Kİ ÖĞRETMENİM
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.