Merkezi Den Haag’da olan Hollanda Elazığlı İşverenler Derneği (VEON) kuruluş çalışmalarını yaptığı yönetim kurulu toplantısıyla geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurmuştu.  

VEON geçtiğimiz günlerde  tanıtım ve kaynaşma resepsiyonu düzenledi. Den Haag’taki tarihi Kasteel de Wittenburg adlı sarayda düzenlenen resepsiyona T.C. Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy, T.C. Rotterdam Muavin Konsolosu Bilal Köse, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici, TNOP Başkanı Ramazan Kaya, iş insanları, STK temsilcileri ile VEON yönetimi katıldı. Mustafa Özcan’ın hazırladığı, Lely Karnaz’ın sunduğu programda Hollanda Elazığlı İşverenler Derneği (VEON) Başkanı Ümit AKBULUT söz aldı, VEON’un misyon ve vizyonundan şöyle  bahsetti: “Elazığ Hollanda İş Adamları Derneği (VEON)  Elazığ kökenli iş insanlarının Hollanda’daki iş faaliyetlerini desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlar. Dernek, üyelerine Hollanda iş dünyasında etkili bir ağ oluşturma fırsatı sunarak karşılıklı iş birliğini teşvik eder, bilgi ve deneyim paylaşımını destekler ve üyelerinin işlerinin kurumsallaşmasına katkıda bulunur. VEON, Elazığlı iş insanlarının Hollanda’daki işlerinde başarılı olmalarını desteklerken Hollanda’da iş yapan Elazığlı iş insanlarının öncelikli hedefidir. Dernek, üyelerinin uluslararası ticarette rekabet güçlerini artırmalarına yardımcı olurken kültürel ve ticari ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunur. VEON; sürdürülebilir iş modellerinin geliştirilmesini teşvik eder, genç girişimcilere destek sağlar ve toplum için değer yaratan iş dünyası liderleri yetiştirmeyi vizyon edinir. Bu misyon ve vizyon doğrultusunda Elazığ Hollanda İş Adamları Derneği (VEON), Vereniging Elazığ Ondernemers Nederland, üyelerine değerli networking fırsatları sunmayı, iş dünyasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi ve toplum için pozitif bir etki yaratmayı amaçlar.”  AKBULUT “Hollanda’da yaklaşık 28 bin civarında Elazığlı hemşehrimizin olduğunu tahmin ediyoruz. 28 bin kişi yaklaşık 8 bin aile demektir. Bu 8 bin ailenin 3 bini işveren ve esnaftır.  Bu 3 bin işverenin yıllık cirosu 1.9 milyar eurodur ve 20 bin kişiye istihdam imkanı sağlamaktadır. İşveren hemşehrilerimizin faaliyet gösterdikleri sektörler başta tarım olmak üzere altyapı, evde bakım (zorg) market, gıda ve restoran diyebiliriz. Fakat son yıllarda enerji sektörüne de yatırımların yapıldığını ve işverenlerimizin ilgisini çektiğini görüyoruz. En zayıf olduğumuz sektör ise maalesef turizmdir. Amacımız birlik ve beraberlik içinde başta Türkiye olmak üzere ticaret hacmini artırmaktır. Amacımıza örnek olarak şunu vermek istiyorum: Türkiye’de tatlı su balıkçılığının önemli bir kısmı Elazığ’da yapılmasına rağmen bir balık yem fabrikasının ilimizde olmamasından dolayı balık yemi dışarıdan alınıyor. İşte VEON’un  varlığı bu ve benzeri yatırım fırsatlarını takip etmektir.

Derneğimiz tamamen bağımsız bir dernek olup hiçbir kurum ve kuruluşun şubesi değildir. Alınan ve alınacak kararlar tamamen yönetim kurulumuzca alınır. Elazığ  yurt dışına yılda ortalama 300 milyon dolarlık ürün satmaktadır. Ne hikmetse Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Elazığ’ın ürün sattığı ülkelerin ilk beşinde yok. Derneğimizin amacı ticaret hacmimizi artırmak, ülkemize ve memleketimize yatırımlar yapmak, yatırım yapacaklara da köprü vazifesi olmaktır. Son olarak şunu söylemek istiyorum: İlk faaliyetimizi de yakın zamanda Elazığ’ın 11 ilçesinde Esnaf ve Sanatkârlar Odalarını ve Elazığ Sanayi ve Ticaret Odasına ziyaret gerçekleştirip bilgi ve tecrübe paylaşımını gerçekleştireceğiz inşallah. Bu vesileyle resepsiyonumuza katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  T.C. Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy da “Bu tür oluşumlar, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Türk işçilerinin Hollanda’ya gelişinin bu yıl 60’ıncı yılı kutlanıyor. Hollanda’da Türklerin 60 yılda neler başardığının  her gün bir yenisine tanık oluyoruz. VEON’un da kuruluş amaçlarına uygun başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosluğu olarak bizler de elimizden geleni yapacağımıza ve üzerimize düşen bir vazife olduğunda da bunu yerine getireceğimize hazırız. Kapımız VEON’a her daim açıktır.” ifadelerini kullandı. Davetliler arasında bulunan ve kendisinin de Elazığ -Kebanlı olduğunu ifade eden, Hollanda’nın Amersfoort kentindeki Meander Eğitim Hastanesinde görevli olan ve 2021 yılının “En İyi Öğretim Üyesi” seçilen Doç. Dr. Ayşe Yasemin Demir ise VEON’dan kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyledi. 28 yıl önce Türkiye’den geldiğini ifade eden Dr. Ayşe Yasemin Demir, VEON kurucularını tebrik etti. Bir doktor olarak kendisine verilecek  görevi  de yapmaya hazır olduğunu söyledi.

VEON YÖNETİM KURULU

Başkan: Ümit Akbulut

Başkan Yardımcıları: Zülküf Yılmaz, Özcan Gül

Muhasip: Mehmet Ülgen

Yönetim Kurulu Üyeleri: Hüseyin Kaynak, Enver Apaydın, Ahmet Batuk, Emin Çeşim, Fatih Bingöl

Danışma Kurulu: Resul Özdemir, Zülküf Bildirici

Denetleme Kurulu: Salih Arslan, Kasım Akbulut

Konuşmaların ve ikramların ardından tarihi şatonun merdivenlerinde günün anısına toplu fotoğraf çektirilerek tanıtım ve kaynaşma  resepsiyonu sonlandırıldı.

Önceki İçerikBHAKSHAK
Sonraki İçerikBEN SANA ÖYLE GÜZEL BAKTIM Kİ
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.