Baba cezaevinde… Anne hurda toplamada geçim peşinde… Çocuklar evde kilitli, ateş içinde… Aras Bulut 1 yaşında… Masal Işık 2 yaşında… Aslan Miraç 3 yaşında… Funda Peri 4 yaşında… Fadime Nefes 5 yaşında… Bana yokluğu tasvir et deseler bu beş kardeşin adlarını yan yana yazsam yeterli olur.

Beş kardeştiler. En büyükleri 5 yaşındaydı. Babaları mahpustu. Anneleri makus kaderini yaşıyordu. Yokluk içindeydiler. Bir lokma ekmek uğruna kilitli oldukları evde çıkan yangında… Muhtarlar nerede? Kaymakamlar? Valiler? Belediye Başkanları? Yetkililer hani? Bu yangında yandı mı yüreğiniz Allah aşkına? Nasıl bir vebal altındasınız, biliyor musunuz? İstifa mı? Mümkün değil. İhmali olan sadece anne mi? Hayır.

Verin bir kalemde milyonları festival adı altında şarkıcılara. Ekmeği bulamayanlar var bu ülkede. Hani 1 yaşındaki Aras Bulut’un payı? Kursağınızda kalmaz mı o bebeğin maması? Yiyin tıksırıncaya kadar.

Çalın çalabildiğiniz kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını. Açlıktan ölen çocuklar var bu ülkede. Hani 2 yaşındaki Masal Işık’ın hakkı? Nasıl yiyorsunuz sıcak evinizde onca çeşit yemeği? Ahı bulmaz mı sizi sanırsınız Masal’ın?

Nasıl da gelişmişiz? Avrupa’yı sollamışız, esasen şarampolde uçmuşuz. Hani 3 yaşındaki Aslan Miraç’ın lokması? Onların yokluğa düşmesinden ve bu yokluk yüzünden yanmasından kim sorumluysa her iki cihanda cayır cayır yansın.

Devlet malını yiyip de semizleşenler! Makamda oturup da tuzu kuru olanlar! Halka kör olup sağır kesilenler! 4 yaşındaki Funda Peri’nin sesini duydunuz mu? Bu yangın uykunuzu çalsın bundan sonra. Yatağınızda rahat uyuyamayın.

Yoksulun bir canı kalmış, o da bir deri bir kemik… Ne seslerini duyan var ne hallerini gören…Herkes kendi kişisel zenginliğinin, lüksünün, makamının ve şatafatının peşinde maşallah. Peki, 5 yaşındaki Fadime Nefes’in yaşama hakkını alan yangından kim sorumlu?

Bundan sonra bir makama geldiğinizde ateşten gömlek giydiğinizi unutmayın. Sorumlu olduğunuz yerlerde aç bîilaaç, üst başsız, evsiz barksız birileri varsa onların mesuliyeti sizin üzerinizedir. Bu gömleği giymişseniz sokak sokak, ev ev gezip bileceksiniz herkesin durumunu. Öyle haybeden sevdalısı olmayın bu halkın harbiden olun. Bu yangın çürümenin başka adıdır. Vicdan yangınıdır esasen bu. Merhamet yangınıdır. Ahlak yangınıdır.

Varın rahat uyuyun ultra lüks yataklarınızda. Dua edin ki Aras Bulut’un, Masal Işık’ın, Aslan Miraç’ın, Funda Peri’nin ve Fadime Nefes’in sesleri uykunuzu bölmesin, ellerinde bir parça ekmekle rüyanıza girmesin bu masum sabiler.

Önceki İçerik101 KERE MAŞALLAH
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.