Yuh be adam!
Nasıl bir kalemin var ki okyanuslara daldırsan o kalemi okyanusu kirletir. Göğe tutsan o kalemi göğün rengi kararır. En iyisi o kalemin mürekkebini salyalı ağzınla doldur ve yine kendi can yaprağına yaz. Her türlü iğrenç düşünceni, lanet arzunu, cenabet hissini kendine yaz ve lütfen sadece kendin oku! Senin mahpusun bu kitaptır.
Sözde yazar ama özde azar bir tip, güya çocuk kitabı yazmış. İğdiş edilmiş beyniyle ortaya bir eser koyduğunu zannetmiş olmalı… Çocukların masum ve bir o kadar saf dünyaları üzerinde kirli arzularını ifade eden hasta ruhlu insanları yüreğimden gelen bütün bir öfkeye lanetliyorum. Uzak durun çocuklardan diyorum.
Y-azma adam! Mecbur musun buna? Düz duvarlarda dolan dur. Damlara çık mart ayında.
Baharda tarlaya bırakılan deli danalar gibi çifte at sağa sola ama çocuklardan uzak dur. Beyninin bakir kıvrımlarında doğur doğurabildiğin kadar sapkın eser, ye yiyebildiğin kadar nane ama çocuklardan uzak dur tek! Sana senden daha büyük bir ceza yok. En büyük eserinin adını da buldum:
“Ben Bir Halt Ettim Sular Temizleyesi Değil!”
Yuh sana!
Tüh sana!
Yazdığını oku bir bakayım!
Nasıl bir fantezi ikliminde dolanıp duruyorsun. Buna çocukları alet etme bari yetişkin ibaresi koy ve o kitabı yastık yap kendine uyu bir ömür boyu. Belki de kahramanı olursun yazdığın kitabın, belki de kahramanısın yazdığın kitabın! Yalnız çocukların kahramanı değilsin! Kahrısın.
Sadece bu y-azan adam mı suçlu? Bu kitabı yayımlayan… Editörlüğünü yapan… Satan… Alan… Okuyan ve çocuklara okutan… Her kim varsa hepsi suçlu nazarımda. Hepsi ceza almalı ve böylesi hastalıklı ruhlar ömür boyu men edilmeli kitap yazma işinden. Yazmanın da tadı tuzu kalmadı artık! Bunlar torpilli kalemler sanki ayrıcalıklı… Hâlbuki arızalı ve bir kadar da tehlikeli…
Bu kitapların kontrol mercii yok mu? İmza günü bile düzenlenmiş, pes doğrusu… Resmen ödüllendirilmiş bu y-azan adam. Tecavüzler neden çok, cinayetler neden fazla anlayın! Çocukların ruhlarına kelime kelime işleniyor bunlar, akıllarına nakşediliyor inceden inceye… Onların çiçekli, masmavi ve tertemiz düş bahçelerine ağzı salyalı beyni balyalı zatlardan küfür sözcükleri, tecavüz hikâyeleri yağıyor sağanak sağanak… Şemsiye olacaklar da ayakta uyuyor ne yazık ki! Hangi ana baba çocuğun okuduğu kitabı merak ediyor, girdiği siteyi biliyor? Tavsiye kitaplar hazırlamalı okullar ve anne babalar bunların dışında hiçbir kitap almamalı…
Çocuk kitapları için daha hassas bir terazinin olması ve onların ruhsal gelişimine olumsuz tesir edecek kitapların ve ifadelerin kontrol edilmesi gerekir. Sosyal medyadaki olumsuz içeriklerin yanında bir de kitaplar yüzünden çocuklar zarar görmeye başlarsa sonu hepimiz için çok kötü olur diye düşünüyorum. Herkes çocuk kitabı yazmaya başladı. Böyle bir eğilim başgösterdi son yıllarda ülkemde. Bunun bir kontrolü olmalı, takibi yapılmalı… Orada eser olarak bir boşluk varsa o boşluğu çocuklarımıza zarar verecek şekilde değil onları olumlu yönde etkileyecek tarzda eserlerle doldurmanın hesabını yapmalıyız. Bu alanda bir boşluk var ki bu azan adamın kitabı yıllardır piyasada dolaşıyor. Yayınevleri de buna dikkat etmelidir. Eserler iyice incelendikten sonra yayımlanmalıdır. Nitelikli eserler okunmalı, bilindik yazarlar takip edilmelidir.
Bu kitabı yazana yazar denmez. Herkes buna dikkat etsin lütfen. “Azan” deseniz olur. Tecavüz anlatılıyor Gül ve Düşün adlı kitapta. Yazar(?) ne yaşamışsa o azıcık beyninde, nasıl bir hayal kurmuşsa… Körelmiş kalbinde nasıl bir tatminsizlik peydah olmuşsa ve lohusa zekâsında nasıl bir kusur çıkmışsa böyle edebe aykırı, çocuklara zararlı bir zehir ortaya saçmış. Hem hayvanları da kahraman olarak kullanıyor bu kitapta. Asıl hayvan kim bence bunun cevabı ortada!
Geleceğin teminatı çocuklarımızı böylesi neşirlerden uzak tutmamız gerekir. Annelere babalara öğretmenlere büyük iş düşüyor burada. Denetim yetersizliği, vicdan eksikliği, şefkat yoksunluğu ve para hırsı böylesi skandal kitapların piyasaya sürülmesinde etken oluyor.
Yuh ki yuh!
Yazana…
Azana…
Kitabı basana, dağıtana, satana…
Aldığı maaşı haram edip bu kitabı denetlemeyene…
Çocuğun önüne getirene…
Tavsiye edene, imza düzenleyene…
Yuh olsun hepinize!

KAPTAN

Önceki İçerikBİR ÖMÜR BOYU SUSKUNLUK DİLİYORUM HERKESE
Sonraki İçerikKADERİNİM
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.