25 Şubat 2019, Karakoçan

İnsan nereye giderse gitsin aklı fikri yine memleketinde oluyor. İnsan güneşe dönse yüzünü ve memleketi ardında kalsa emin olun başını yine ardına çevirip memleketine bakar karanlıkta kalmayı göze alma pahasına. Bunun tarifin yap deseniz kalemim güdük kalır. Bu özlemi katıldığınız her etkinlikte, ortaya koyduğunuz her faaliyette gözlerinizde tüten memleket sevdasıyla her zerrenize değin hissedersiniz.

İnsan memleketine benzer. Memleketi gibi kokar, memleketi gibi coşar. Bir selam gelirse memleketten anında karşılığını verirsiniz. Memlekette bir gülüş olursa sizde yankılanır. Bir güzellik olursa sizde yansır. Karakoçan memleketimdir. Doğup büyüdüğüm, yetiştiğim… Biraz yalnız kalmış, anlaşılmış ve en önemlisi de anlatılmamış. Karakoçanlı olmayı hiçbir zaman inkâr etmediğimiz gibi Karakoçan’ın naçizane bir ferdi olmaktan da onur duyduğumuzu her platformda haykıra haykıra söylüyoruz. Kitap fuarlarında, televizyon programlarında, katıldığımız etkinliklerde, görev yaptığımız okullarda bizi Karakoçanlı olarak bilir ve tanırlar.

Bir vesileyle 22 Şubat Cuma günü Karakoçan’a misafir olduk. Güzel bir davetti, icabet etmek farzdı. İlk defa bir programa katıldım Karakoçan’da. Yanımda Şair Mustafa… Hem şahsım adına iyi oldu hem de eminim bizleri dinleyen öğrencilerimiz adına. Şiir gibi bir program olduğunu düşünüyorum. Burada Mustafa’nın hakkını teslim edelim. Yıllardır Elazığ’da farklı programlara katıldık birlikte. Karakoçan için de bugüne nasip oldu. İyi de oldu. Kitabın orta yerinden konuştuk. Yazmanın ehemmiyetinden…Harf harf büyüyen hikâyelerimiz oldu, hece hece çoğalan şiirlerimiz… Anlattıklarımızın, okuduklarımızın nasıl da can kulağı ve büyük bir dikkatle dinlenildiğini müşahede ettik. Güzel okulun güzel öğrencilerini çok sevdik. Bizler yüreğimizden geleni veren insanlarız. Gittiğimiz her yerde eğitim önceliğimiz, kitap ve kalem… Bir de buna genç dimağlar eklenirse yarın için umutlu olmamız için hiçbir neden kalmaz.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yavuz Güzel tarafından yürütülen “Yaratıcı Yazarlık” projesi kapsamında yazar ve şairlerle buluşma etkinliği düzenlendi. Evet, davetimiz bu proje üzerineydi. Öncelikle bu projenin yürütücüsü Yavuz Güzel Hocama ve okul müdürümüz Hacı Ali Tayfun Bey’e önce bir Karakoçanlı olarak yürekten teşekkür ediyorum. İlimizde Gençlik Merkezi bünyesinde yaratıcı yazarlık çalışması yapılmaktadır, bir de güzel ilçemde bu anlamlı proje yürütülmektedir. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. İlçemizin de bu projeye destek vermesi ve her yönüyle sahiplenmesi lazım. Edebiyat ağacımız vardı duvarlarında okulumuzun. Pırıl pırıl öğrencileri, ilgili öğretmenleri…Yeni kurulmuş kütüphanesi… Güzel kitaplar vardı ama kitap katkısında bulunmak isteyenlere özellikle buradan çağrı da bulunmak istiyorum. Sahip çıkın okulumuza ve projemize. Bir kitap da olsa gönderin. Yangına gagasıyla su taşıyan kuş olun, Hicaz’a hacca minnacık ayaklarıyla giden karınca olun, Ebrehe’nin fillerden oluşan ordusuna çakıl taşı atan ebabil olun. İyilikten güzellikten yana taraf olun. Karanlığa küfredeceğinize mum yakın. Kimse görmek istemediği kadar kör olamaz ve duymak istemediği kadar da sağır…

Bu ilçede güzel bir proje var yürütülen… Güzel insanlar var işin içinde. Sahip çıkın ve gölge etmeyin. Bu projelerde dokunduğunuz bir kalp olursa kazandığınız bir öğrenci olursa işte en büyük yatırım o olacaktır ilçemiz için. Son dönemlerde artan intihar vakalarını bu tür etkinliklerle bertaraf edebiliriz. Bunları çoğaltarak ve öğrencilerimizi bu işin içinde çekerek… Biz boşluk bırakırsak emin olun o boşluğu aklınıza gelebilecek her türlü olumsuzluk anında doldurur. Madde kullanımı deyin, terör deyin, sigara deyin… İşte birileri de kalkıp kitap diyor, yazarlık diyor, kütüphane diyor. Bizler safımızı belli edip o güzelliğin bir parçası olmak için çaba sarf etmeliyiz. İltifat marifete tabidir. Her türlü teşekkürü ediyorum bu projenin mimarlarına.

Teşekkürler Yavuz Hocam.

Teşekkürler Hacı Ali Hocam.

Teşekkürler Karakoçan Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

GÜRHAN GÜRSES

Önceki İçerikYOL VE YOLCU
Sonraki İçerikHOCALI
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.