Her yanı kanıyor insanlığın. Artık ne fitil kâr ediyor ne de tampon. Vicdansızlık kamyon kamyon. Rezillik galon galon. Beyinlerde kanalizasyon akıyor, kalplerde lağım.

Üç yaşındaydı Müslüme. Kime ne zararı vardı ki? Kime karşı kendini savunabilirdi ki?
Çocuktu, masumdu, el bebek gül bebekti.
Çaldılar çocukluğunu, aldılar ömrünü. Bu rezil dünyanın kahpeleri eksik olmaz illaki. Çocuğuna göz diker, torununa, gelinine.

Kıyamet kopsa haktır. Dağlar devrilse, okyanuslar taşsa… Lanet edilse revadır.
Bu derde bilmem ki ne devadır?

Kaybolduktan on gün sonra ailesinin çadır kurduğu yere 7 km uzaklıktaki bir çalılıkta cesedi bulundu Müslüme’nin. Minnacık ayakları çıplaktı. Gazetelerde, televizyonlarda ve sosyal medyada fotoğrafları boy boydu. Bu kadar haber yapılması doğru mu onu da sorguluyorum.

Kim sebep olmuşsa bin beterini yaşasın.
Misliyle kahrolup hak ile yeksan olsun. Adalet varsa idamdır bu ve benzeri suçlar için. Hatta idam bile azdır.

Allah’a şikayet et insanları MÜSLÜME.
Herkesin suçlu olduğunu söyle. Bunu günahsız olan senin söylemen çok önemli.
Kimsenin yaşanan acı hadiselerden ve insanı hüzne salan mevzulardan bihaber olmadığını söyle. Herkesin aşikar bir şekilde suçlu olduğunu söyle.

Cennettedir artık Müslüme. Bu cehennem dünyada kalması, kanat çırpması mümkün değildi. Kopardılar kanadını ve uç dediler Müslüme’ye. O da uçtu ama kimse onun uçtuğuna inanmadı.

Hikayesi doğarken başlamış çile üstüne ve doğranırken son bulmuş bir çalı dibinde. Yüreği yanmayan var mı bu ülkede, ağlamayan?

Büyüklerin yaşamlarını altüst ettiği çocukların bu rezil ve bir o kadar acımasız dünyada var olabilmesi ve yaşayabilmesi imkansız gibi bir şey. Çocuklardan uzak durun, çocuklardan uzak durun.

Müslüme, ne ilkiydi bu tür kayıpların ne de sonuncusu olacak. Ahlaksızlığın zirve yaptığı, Allah korkusunun rafa kaldırıldığı bir coğrafyada kime yanacak insan?

Dünyanın başına musallat olan onca bela belki de Müslüme gibi masumların ahıdır. Her çağın imtihanı ve musibeti ayrıdır. İnsan ders almaz mı?

Yörük kızı Müslüme.
Cennet kuşudur artık.

Önceki İçerikRAİF EFENDİ’NİN DEFTERİ
Sonraki İçerikZeynep Avcı
GÜRHAN GÜRSES Türk Dili Edebiyatı ve Felsefe bölümlerini bitirdi. "Yazan insan fark yaratır" diyerek kalemi eline aldı ve büyük bir aşkla yazmaya başladı. Şiir, hikâye, roman ve deneme türlerinde yazıları yayımlandı. Yerel ve ulusal gazete ve dergilerde, çeşitli edebiyat ve sanat sitelerinde denemeleri, hikayeleri, şiirleri ve fıkraları yayımlanmaktadır. Yeni Akit, Kamuajans, Başkentliler Haber, Yozgat Yeni Gün, Elazığ Yeni Ufuk Gazetesi, Karakoçan İlçe Haber gibi... Çeşitli edebi, kültürel ve sanat dergilerinde şiirleri, denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. DERGİLER: Divit Kalem, Bekir Abi, Ihlamur, Tefekkür, Yolcu, Sis, Ayı, Akaşa, Küllük, Telmih, Fatih E Dergi, Kalemlik, Yazık, Kirpi, Raf, Rıhtım, Mavi Yeşil, Öğretmenler Odası, Gözlük, Taşbina Fanzin, Hâlbuki, Yazı Yorum, Asilder, Sinada, Mukadderat, Müştak, Dümen, İdarecinin Sesi, Sahra,Teferrüc, Giz Edebiyat ve Sanat Dergisi, Hane-i Fanzin, Çerçi, Bizim Ece, Mütevazı, Kafkaevi, Jouska, İnfılak, Tebeşir İzi, Karakedi, Deruhte, Söylenti E Dergi, Üçüncü Yeni, Tetkik dergileri; SİTELER: Edebiyat Daima, Dergizan, Edebiyat Evi, Edebiyat Defteri, ANTOLOJİLER: Edebiyat Evi, Dergizan 1-2, Bizim Ece ve Dört Mevsim Antolojilerinde öyküleri, şiirleri yer aldı. 22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Elazığ'ı temsilen katıldı. 2012'de Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MEB'İN düzenlemiş olduğu Toplam Kalite Çalışmaları kapsamında ekip olarak katıldıkları "İletişimde Sözün Doğrusu - En Güzel Türkçeyi Sen Konuş" çalışmalarıyla dört bin çalışma arasında Türkiye birinciliği kazandılar. Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Stüdyosunda birçok şiir programına imza attı. Ülke genelinde 8 Mart'ta çıkan olan kadına şiddete dikkat çekmek için yazılan"10 Yazar 10 Öykü KAHIRİSTAN" adlı kitaba Sidoma adlı uzun hikâyesi ile katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesinin "Kırmızı Hayatın Rengi Olsun" projesi kapsamında 44 şair ve yazarın katıldığı "Dünya Barışı ve Çocuk Hakları Antolojisinden yer aldı. Malatya, 44 Yazar ve 44 Küçük Ressamla Zamana Not Düştü antolojisinde yer aldı. Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonunun (BAŞKON) düzenlediği BAŞKENTİN EN İYİLERİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR etkinliğinde Anadolu'nun en iyi makale yazarı olarak ödüle layık görüldü. Kaptan’ın Defteri (roman), Sidoma (roman) ve Can Kırığı (şiir) olmak üzere üç kitabı bulunmaktadır. Halen Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapmaktadır. Twiter: @gurhan_kaptan Face: https://www.facebook.com/gurhan.gurses.96 İnstagram: @gurhangurses1 Web: https://kaptaninsiirdefteri.com/ https://www.youtube.com/channel/UCwhWmJkvo968KUqH0sHbJFw Mail: gurhangurses1@hotmail.com Pinterest: @gurhangurses1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.